Tot ceea ce trebuie sa stii despre Autodesk Revit 2022

Autodesk este una dintre cele mai renumite firme in domeniul solutiilor software pentru proiectele din domenii de activitate precum constructii, arhitectura, cartografie, electronica sau infrastructura. Cu o experienta de cateva decenii in realizarea programelor asistate de computer pentru diferitele etape din cadrul unui proiect in aceste domenii de activitate, Autodesk ofera suite de programe pentru cei care urmeaza sa elaboreze si sa intocmeasca proiecte in respectivele domenii de activitate.

Daca AutoCAD este cel mai cunoscut program sub brand-ul Autodesk, trebuie spus ca exista si alte programe care sunt foarte utile si eficiente pentru a creste cat mai mult productivitatea in privinta documentarii, proiectarii si realizarii diferitelor modele in arhitectura sau in constructii.

Unul dintre programele care aduce o multime de avantaje este Revit 2022. Acest program se incadreaza in categoria de aplicatii de tip Building Information Modeling (BIM) si are rolul de a eficientiza foarte mult proiectarea pornind de la modele tridimensionale inteligente.Noua versiune a programului Revit de la Autodesk aduce diferite functii care sunt implementate pe patru nivele.

Aceste functionalitati permit utilizatorilor sa acceseze aplicatii foarte eficiente in administrarea si configurarea proiectelor, si anume aplicatiile Generative Design si Route Analysis. Pe baza functionalitatilor implementate in versiunea Revit 2022 utilizatorii vor putea sa reduca mult timpul alocat pentru proiectare in domeniul arhitecturii. In acelasi timp vor putea sa beneficieze de o eficienta mult mai mare atunci cand vor fi in etapa de documentare a proiectelor.

Pentru a se incadra in tendinta secolului 21 privind interoperabilitatea, Revit 2022 de la Autodesk faciliteaza schimbul de date intre diferite aplicatii precum Revit API si Dynamo. Mai mult, aceste aplicatii permit inclusiv dezvoltarea de aplicatii de tip add-on pentru a oferi utilizatorilor posibilitatea de a personaliza acest program asistat de computer.

In cadrul versiunii Revit 2022 modulele Generative Design si Route Analysis inseamna o multime de alternative pentru fiecare proiect in parte atunci cand vine vorba despre gasirea traseelor optime in interiorul unei cladiri. De asemenea, functiile acestui program pot fi folosite in cazul analizelor spatiale pentru securitate la incendiu, circulatia pe verticala sau pentru constructiile cu caracter temporar.

Tot in randul noilor functionalitati implementate de versiunea Autodesk Revit 2022 se regaseste si posibilitatea de export in format IFC4 pentru modelele arhitecturale si cele structurale. Pentru a realiza exportul acestor modele este folosita functia IfcExporter, functie care apeleaza la coordonate geografice spatiale de tipul EPSG prin intermediul unui standard certificat IFC. Pentru o flexibilitate cat mai mare si pentru o corelare excelenta a proiectelor din domeniul arhitecturii, Revit 2022 asigura optiunea de schimbare a datelor prin intermediul aplicatiilor.

Pentru a putea sa beneficiezi de toate aceste functionalitati ale aplicatiei de tip Building Information Modeling trebuie sa achizitionezi o licenta a acestui program. Firma CADexpert NET ofera o gama diversificata de licente pentru programe si aplicatii in suita Autodesk, printre care si pentru aplicatia Revit 2022.In acest sens nu iti ramane decat sa analizezi oferta pentru subscriptia Revit 2022 si poti gasi mai multe detalii accesand www.cadexpert.eu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.