Tot ceea ce trebuie sa stii despre tipurile de garduri din sipca metalica disponibile

Gardul este un element care indeplineste diverse roluri in amenajarea unei curti sau a unei case. Aceste roluri vorbesc despre un plus de siguranta, un plus de intimitate, delimitarea spatiului personal, dar si rolul estetic din perspectiva design-ului. Gardurile care sunt montate pentru a delimita un spatiu al curtii trebuie sa indeplineasca toate aceste roluri concomitent.

Fiecare dintre noi poate alege diferite modele de garduri pentru spatiul pe care il detine sau pe care doreste sa il amenajeze. In aceeasi masura, trebuie spus ca printre cele mai cautate si recomandate variante este cea a gardului din sipca metalica.

Caracteristicile gardului din sipca metalica

Varianta de sipca metalica gard este apreciata prin prisma rezistentei la intemperiile vremii, durabilitatii in timp, usurintei de a fi montat, dar si aspectului estetic placut. Si gardurile din sipca metalica sunt disponibile in diferite tipuri, iar in ceea ce urmeaza vei afla mai multe detalii despre aceasta categorie de gard.

Sipcile metalice sunt componentele gardului care sunt fabricate avand drept materie prima tabla zincata sau otelul zincat. Pentru a conferi un plus de protectie la coroziune si la factorii de mediu, sipcile metalice sunt de cele mai multe ori vopsite pe ambele parti. La acest strat de vopsea se adauga un strat de aluzinc care are rolul de a proteja sipca metalica zincata si de a nu permite ca vopseaua sa fie afectata in timp.

Gardul din sipci metalice are avantajul de a nu fi supus riscului de aparitie a crapaturilor si a mucegaiului, chiar si atunci cand este expus la diverse conditii meteo nefavorabile. Toate aceste proprietati fac din aceasta varianta de gard una tot mai cautata in randul acelora care au nevoie de montarea unui gard pentru curtea casei sau pentru curtea diferitelor terenuri.

Tipuri disponibile de sipca metalica gard

Oferta acestui tip de gard care este disponibila pe piata propune mai multe tipuri. Pornind de la tipul de finisaje, sipcile metalice pot fi clasificate in sipca metalica faltuita si sipca metalica nefaltuita. Acest tip de gard este varianta optima pentru construirea unui gard metalic ieftin si rezistent in acelasi timp. Faltuirea sipcilor metalice adauga un plus de rezistenta la deformarea mecanica.

Al doilea tip de gard din sipca metalica este in functie de forma acestuia. Sipcile metalice pentru gardul vertical pot avea forma dreapta sau forma semirotunda. Pentru gardurile orizontale sipcile metalice pot avea fie forma dreapta, clasica, fie forma moderna de tip piramida. Pentru sipca metalica gard exista si o alta caracteristica menita a diferentia tipul de gard, si anume orientarea sipcilor. Astfel pot fi gasite sipci metalice orizontale si sipci metalice verticale.

Varietatea de garduri din otel galvanizat sub forma de sipci difera si in functie de inaltime. Cele mai des folosite sunt gardurile de 1 metru, respectiv 2 metri inaltime. Fundatia de beton recomanda sipca metalica de 1 metru, in vreme ce fundatiile mai adanci recomanda sipcile metalice de 2 metri inaltime. Toate aceste variante de garduri din sipca metalica sunt disponibile pe lio-metal.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.