Sfaturi utile pentru alegerea vasului de toaleta

Vasul de toaleta este indispensabil in orice baie. Indiferent daca vorbim despre baia locuintei personale sau despre baia unui spatiu comercial ori restaurant, vasul WC nu poate lipsi din acest spatiu. Oferta vaselor de toaleta este foarte variata si foarte numeroasa. Tocmai din acest motiv alegerea unui vas toaleta poate fi o provocare.

In alegerea vasului de WC trebuie imbinate intr-un mod cat mai exact functionalitatea, aspectul estetic, dar si costurile cu achizitionarea acestuia. Este important ca alegerea vasului de toaleta sa nu fie facuta in graba si sa gasesti un echilibru intre cele trei aspecte anterior punctate.

Tinand cont de importanta vasului de toaleta, de frecventa utilizarii acestuia si de diversitatea ofertei, este recomandat sa tinem cont de anumite sfaturi pentru a face alegerile potrivite. Iata in ceea ce urmeaza sfaturi utile pentru alegerea unui vas toaleta.

Alege tipul vasului de WC

Este important de spus ca exista mai multe tipuri de vase de toaleta dintre care poti alege modelul potrivit pentru baia ta. Indiferent de spatiul avut in baie, vasul de WC trebuie adaptat si suprafetei, dar si amenajarii interioare. Exista modele de vase de WC clasice si care au picior care se monteaza in podea. Recent au aparut tot mai multe modele de vase de toaleta care sunt suspendate. Aceste modele sunt prinse in perete si au rezervorul incastrat in perete.

Opteaza pentru un rezervor de WC potrivit

Un sfat de care trebuie tinut cont este acela de a alege un rezervor potrivit pentru WC. Rezervorul poate fi ales impreuna cu vasul de toaleta sau poate sa fie ales separat pentru tipul vasului de toaleta montat.

Alegerea rezervorului trebuie sa tina cont de estetica vasului de toaleta si a intregii bai, dar si de capacitatea de apa necesara. Inclusiv consumul de apa trebuie luat in calcul, avand in vedere ca exista rezervoare care au functia de „economisire”. In functie de montaj si de forma exista varianta de rezervor la semi-inaltime fata de vasul de WC, rezervor montat pe vasul de WC, vas de WC cu rezervor asezat si rezervor incastrat in perete.

Alege inaltimea potrivita a vasului de WC

Un alt detaliu care este foarte important se refera la inaltimea vasului de WC. Inaltimea vasului de toaleta inseamna confort sau disconfort la folosirea toaletei. Inaltimea se calculeaza din podea si pana la marginea vasului de WC.

In functie de tipul vasului de toaleta trebuie sa tinem cont si de modul in care este montat acest vas. Daca este vas toaleta cu picior, atunci inaltimea trebuie calculata in raport cu acesta. Daca alegem vasul suspendat de WC, atunci este nevoie sa calculam inaltimea dintre podea pentru a prinde vasul in perete.

Bugetul avut la dispozitie

Tine cont intotdeauna de bugetul pe care doresti sa il aloci pentru vasul de toaleta. Oferta de pe piata este foarte vasta atat din perspectiva modelelor, cat si din perspectiva preturilor. In acest context este recomandat sa alegi un vas toaleta potrivit din punct de vedere al functionalitatilor si care este in bugetul alocat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.