Tu stii cum trebuie ales trusoul pentru botez?

Botezul unui nou-nascut, sau acel eveniment in care un nou-nascut primeste numele unui crestin in urma unei procesiuni desfasurate intr-o biserica sub indrumarea unui preot, este un eveniment plin de semnificatii.Pentru acest eveniment trebuie respectate o serie de traditii si obiceiuri, iar printre acestea se numara inclusiv faptul ca perechea de nasi trebuie sa ofere trusoul pentru botez.

Un trusou botez este acel pachet care contine toate elementele necesare derularii botezului la biserica si este asemenea unui cadou oferit de cei care devin parinti spirituali pentru bebelusul botezat in urma acestei procesiuni de crestinare. Avand in vedere ca exista numeroase perechi de viitori nasi care nu cunosc informatiile cu privire la ce trebuie sa contina si cum trebuie ales un astfel de trusou botez, in ceea ce urmeaza vei putea regasi o serie de informatii utile in acest sens.

Cum arata un trusou de botez complet?

Daca ai acceptat invitatia de a fi in postura de viitor nas, atunci nu iti ramane altceva de facut decat sa gasesti toate acele elemente care trebuie sa se regasesca in acest pachet destinat zilei botezului.

Astfel, intr-un trusou botez complet trebuie sa se regasesca urmatoarele elemente: prosopul pentru bebelus, prosopul pentru stergerea mainilor preotului, panza pentru mir, fasa pentru infasurarea bebelusului dupa ce acesta este scos din cristelnita, recipientul cu mirul folosit de preot pentru ungerea fruntii bebelusului si a incheieturilor manutelor acestuia, dar si sapunul folosit pentru spalarea mainilor de catre preoti si de catre parinti. Nu in ultimul rand, trusoul de botez include si o batista care este de obicei folosita pentru a sterge fruntea bebelusului.

Acestea sunt elementele care nu trebuie sa lipseasca dintr-un trusoul de botez. La toate acestea perechea de nasi poate oferi inclusiv hainutele pe care bebelusul sa le imbrace dupa oficierea procesiunii de crestinare. Mai mult, nasii trebuie sa se prezinte fara doar si poate cu lumanarile specifice pentru botez.

Sfaturi pentru alegerea trusoului de botez

Acum ca am aflat care sunt elementele care nu trebuie sa lipseasca dintr-un trusou botez este important sa stim care sunt acele aspecte pentru a face alegerea potrivita a acestui accesoriu de botez. In primul rand trebuie sa ai in vedere sexul bebelusului care urmeaza a fi crestinat. In functie de acest aspect trebuie aleasa culoarea sau nuanta trusoului de botez.

O alta recomandare pentru alegerea trusoului de botez se refera la discutia pe care trebuie sa o ai cu parintii bebelusului.Astfel, in functie de preferintele acestora poti avea in vedere personalizarea trusoului de botez.Tot referitor la preferintele parintilor poti tine cont si in privinta alegerii culorii trusoului.

Un alt aspect se refera la alegerea unui trusou complet pentru botez sau la achizitionarea fiecarui element separat.Insa pentru a-ti usura mult aceasta sarcina este indicat sa optezi pentru trusoul complet care poate fi achizitionat din magazinele de specialitate. In acest mod ai certitudinea ca nu lipseste nimic din trusoul pentru botez.Nu in ultimul rand trebuie sa alegi un trusou botez de calitate superioara, astfel incat sa se ridice la important evenimentului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.