Top 5 cele mai populare dulciuri japoneze

Orice masa savuroasa cere si un desert pe masura. De aceea iti propunem sa incerci cateva dulciuri japoneze care te vor incanta cu gustul lor special.Dulciurile din Japonia sunt cunoscute pentru frumusetea lor vizuala, fiind disponibile intr-o varietate de forme si culori. Te cuceresc prin aroma dulce si delicata, oferindu-ti o experienta culinara inedita.

Un alt aspect interesant este ca aceste dulciuri nu contin atat de mult zahar, contrar denumirii, iar multe dintre ele au la baza un ingredient comun – orezul – si mai exact prajitura din orez glutinos care are denumirea de mochi.

Desi exista peste 50 de tipuri de dulciuri japoneze , iti recomandam sa incepi cu urmatoarele 5 dulciuri, pe care le poti savura cu un ceai negru, ceai verde sau o cafea.

1. Daifuku

Probabil cel mai popular desert japonez, Daifuku este un mochi umplut cu pasta dulce de fasole rosie numita Anko. Are un gust subtil, fraged si o textura gumoasa. De regula, bilele de mochi sunt acoperite in pudra de amidon de porumb sau de cartofi astfel incat sa nu se lipeasca. Pasta Anko poate fi consumata si de sine statator, reprezentand un desert si separat de mochi.

Se spune ca istoria dulciurilor japoneze a inceput cu mochi, fiind primul aliment obtinut prin procesare. Nu este de mirare ca pe langa Daifuku, mai exista si alte peste 20 de tipuri de mochi.  Desi in mod traditional umplutura este din fasole rosie, exista si mochi cu fructe proaspete, nuci, pasta de susan sau pasta iute de dovleac.

Mochi sunt gatite pentru a celebra diverse ocazii speciale si sarbatori din Japonia: Anul Nou, Ziua fetelor, Ziua Copiilor si lista poate continua. Spre exemplu, Sakura Mochi este o prajitura din mochi care celebreaza Sakura – Sarbatoarea ciresilor infloriti in Japonia. Prin comparatie cu Daifuku, este de culoare roz, are o textura lipicioasa la exterior, dar este umpluta cu aceeasi pasta de fasole rosie si infasurata intr-o frunza de cires murata.

2. Mochi cu inghetata

In mod surprinzator, este printre putinele dulciuri japoneze care nu au fost create in Japonia. Mochi umplut cu inghetata  a aparut in America, la inceputul anilor `80, din dorinta de a diversifica tipurile de umpluturi pentru mochi.

Desertul racoritor poate contine diferite arome de inghetata, fiind apreciat mai ales in zilele calde. Asadar niciodata nu poti sa spui ca stii totul despre mochi, oamenii din diverse colturi ale lumii pot sa reinventeze mochi si sa creeze noi si noi variante ale acestei prajituri din orez.

3. Manju

Un alt desert iubit de japonezi, Manju este practic o galusca facuta din pasta de fasole rosie, invelita in aluat, apoi gatita la abur sau la cuptor. Interiorul desertului poate sa mai contina si pasta de mazare verde, castane sau miso (pasta de soia fermentata).

4. Cheesecake japonez

Iubitorii de cheesecake vor fi incantati sa incerce acest cheesecake japonez. Este o combinatie perfecta intre pandispan si cheesecake, avand o textura foarte pufoasa iar crema de branza este deosebit de cremoasa si fina.

5. Dorayaki

Acest desert este echivalentul clatitei americane in Japonia si este compus din doua clatite cu miere asezate una peste alta, iar intre ele se pune o pasta de fasole rosie indulcita.Incearca aceste dulciuri japoneze si iti garantam o experienta culinara autentica. Poti sa incepi cu cateva mochi asortate pe care sa le savurezi alaturi de cei dragi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.