Stilul modern de design interior: 5 caracteristici definitorii

Stilul modern de design interior a luat nastere undeva la mijlocul secolului 20 si isi datoreaza originile conceptelor de design scandinav si german. Scopul lui este de a crea interioare simple, lipsite de obiecte decorative ce nu au o functionalitate bine definita. Se doreste a fi in antiteza cu extravaganta stilurilor gotic, renascentist, baroc si Art Nouveau care il preced.

Daca iti doresti o locuinta care arata simplu, ingrijit si nu sacrifica functionalitatea, incepe noul tau proiect cu aceste 5 caracteristici definitorii ale stilului modern de design interior in minte.

1. Obiectele de mobilier au linii simple

Pentru a te bucura de un stil modern de design interior veritabil ar trebui sa te concentrezi pe crearea de linii verticale si orizontale cat mai bine definite. Astfel vei evita si riscurile unei camere supraaglomerate.

Principalul avantaj al unui astfel de stil minimalist este ca evita obiectele de decor inutile, in timp ce toate acele detalii ale unei vieti moderne (carti, electronice etc) sunt ascunse in spatii de depozitare corespunzatoare. Iti va fi mai usor sa fii organizat in fiecare zi!

2. Accentele metalice nu lipsesc

Accentele metalice sunt, de regula, nelipsite dintr-o camera decorata in stil modern. Sunt preferate metalele lustruite si netede in detrimentul traditionalelor accesorii din fier forjat. Spre exemplu, poti opta pentru crom sau otel atunci cand alegi picioarele mobilierului, corpurile de iluminat, manerele de la dulap sau aparatura din bucatarie.

Daca iti doresti o calitate superioara si servicii pe masura, descopera modelele deosebite de candelabre si lustre de pe eOrion.ro. Sunt un excelent punct de plecare pentru orice proiect de succes!

3. Materialele naturale sunt incurajate

Atunci cand alegi principalele obiecte de mobilier ar trebui sa ai in vedere preponderenta materialelor naturale in amenajarile interioare in stil modern. Este preferat lemnul, chiar si in forma lui nevopsita, dar si pielea naturala, cromul sau sticla.

Astfel de materiale te pot ajuta sa obtii un decor luxos si indraznet. In plus, asigura si o continuare a naturii in interiorul locuintei tale. Nu te sfii nici sa alegi piese iconice, in special scaune sau canapele din colectii in stil modern binecunoscute.

4. Culorile neutre sunt absolut necesare

Culorile neutre sunt definitorii pentru stilul modern de design interior si nicidecum plictisitoare daca alegi sa creezi un efect sofisticat prin combinarea mai multor nuante ale aceleiasi culori. Printr-o paleta de culori neutra vei reusi sa obtii incaperi odihnitoare.

Albul este destul de comun atunci cand se abordeaza acest stil, dar o combinatie de tonuri de gri sau maro este de asemenea incurajata. Totul depinde de preferintele tale personale. Tonuri mai inchise sau mai deschise?

5. Formele si modelele geometrice sunt comune

Daca iti doresti o camera in stil modern, nu ezita sa alegi forme geometrice simple pentru mobilierul pe care il combini. Tind sa creeze o atmosfera relaxanta pentru toata familia in timp ce asigura o eleganta aparte. Aceleasi forme geometrice ar trebui sa se regasesca si pe covoarele, pernutele, tapetul si celelalte elemente de decor responsabile pentru crearea unui aspect armonios.

Considera-le cu incredere chiar si atunci cand alegi cateva opere de arta pentru peretii tai.Daca ai in vedere aceste 5 caracteristici definitorii pentru amenajarea ta in stil modern, te vei bucura de incaperi mai organizate, odihnitoare si elegante. Succes la alegerea pieselor perfecte pentru viziunea ta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.