Florile si aranjamentele florale, prezente in toate momentele vietii

Toate momentele importante ale vietii sunt insotite de flori. Zilele de nastere, nunta, botezurile, evenimentele importante cum ar fi absolvirea si intr-un final decesul, toate sunt insotite de buchete de flori, aranjamente sau in momentele tragice, coroane funerare.

De ce sunt folosite florile atat de des?

Exista multe motive pentru care folosim flori:

  • Exprima multe lucruri. Fiecare floare are o semnificatie. Unele exprima regret si pot fi folosite in aranjamente pentru inmormantari, cum sunt cele de aici, altele exprima bucurie, fiind ideale pentru momentele fericite ale vietii, altele exprima gelozie iar altele melancolie.
  • Au un miros placut. De-a lungul istoriei, florile au insotit oamenii datorita mirosului placut. Igiena nu a fost intotdeauna un punct forte al omenirii, iar miresmele florale reuseau sa acopere mirosurile nu tocmai placute.
  • Sunt un simbol al vietii efemere, dar totusi deosebit de frumoasa. La fel ca si viata, florile sunt efemere. Totusi, la fel ca fiecare zi pe care o traim, florile pot fi colorate si foarte diferite una de cealalta.
  • Sunt frumoase. Coloristica si formele florilor atrag. Pot fi folosite in foarte multe tipuri de aranjamente si pot imbogati orice spatiu din punct de vedere vizual.

Ce flori folosesti, in functie de ocazie?

Exista multe ocazii la care pot folosi flori. Nu intotdeauna toate florile sunt potrivite. Iata ce flori poti sa folosesti in functie de ocazia cu care le daruiesti:

  1. Florile de la nunta. In general, un eveniment de asemenea anvergura ofera o flexibilitate foarte mare. POti folosi aproape orice floare, atata vreme cat este naturala si este de sezon. Primavara poti folosi lacramioare, vara te poti orienta spre hortensii sau alte flori deosebite ale acestui anotimp, toamna poti alege floarea soarelui iar iarna poti miza pe Ranunculus.
  2. Florile pentru inmormantare. La inmormantari, exista limite destul de mari. Totusi, ai de unde alege flori si aranjamente florale. Poti folosi garoafe, trandafiri, crizanteme, crini, cale sau orhidee. Cele mai populare sunt garoafele, pentru ca sunt si destul de ieftine si exprima dragostea pentru cel drag. Trandafirii sunt si ei foarte apreciati, exprimand dragostea absoluta.
  3. Florile de la zile de nastere. Zilele de nastere sau zilele onomastice ofera, de asemenea, o flexibilitate foarte mare. In principiu, trebuie sa tii cont de relatia pe care o ai cu persoana careia ii oferi cadoul. Daca nu stii ce sa alegi, poti miza intotdeauna pe trandafiri, care sunt apreciati si sunt potriviti oricand. Pentru a scoate in evidenta un buchet de trandafiri poti gasi un aranjament cat mai placut.

Un lucru este cat se poate de cert. Atunci cand treci printr-un moment deosebit, indiferent ca este pozitiv sau negativ, florile te pot insoti si pot da culoare, mireasma si amintiri acelui moment. Este bine, asadar, sa stii cum sa le oferi, cand sa le oferi si de ce trebuie sa le oferi. In felul acesta vei sti intotdeauna ce flori sa alegi si ce flori ii multumesc pe cei din jur.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.