Blackout social: Facebook, Instagram si WhatsApp au picat, deconectand utilizatori din toata lumea

Marti dupa-amiaza, utilizatorii retelei de socializare Facebook au fost surprinsi de o pana masiva, care i-a lasat pe multi fara acces la conturile personale si la serviciile asociate, cum ar fi Facebook Messenger. Evenimentul nu s-a limitat doar la Facebook, ci a afectat si alte platforme importante precum Instagram, WhatsApp si Threads, toate sub umbrela companiei Meta.

Problemele intampinate de utilizatori

Utilizatorii au inceput sa raporteze problemele in jurul orei 17:00, cand au fost deconectati brusc din conturile lor de Facebook si Facebook Messenger si nu au mai putut sa se reconecteze. Incercarile de a accesa conturile se soldau cu mesaje eronate legate de introducerea gresita a parolei, chiar si dupa schimbarea acesteia, sugerand o problema mai ampla la nivelul platformei.

Monitorizarea problemelor de catre DownDetector

Site-ul DownDetector, cunoscut pentru monitorizarea in timp real a problemelor tehnice ale platformelor digitale, a indicat o crestere alarmanta a numarului de raportari in legatura cu indisponibilitatea serviciilor Facebook. Aproximativ 65% din plangerile utilizatorilor se refereau la imposibilitatea de a se conecta la conturile personale, in timp ce restul raportarilor erau legate de probleme de conectare la server sau de functionarea aplicatiei mobile.

Impactul extins asupra Instagram, WhatsApp si Threads

Nu doar Facebook a fost afectat, ci si alte servicii asociate, inclusiv Instagram, WhatsApp si Threads, toate experimentand probleme similare, dupa cum a relevat si DownDetector. Aceasta pana a serviciilor Meta a pus in dificultate milioane de utilizatori la nivel global, afectand atat comunicarea personala, cat si pe cea profesionala.

Raspunsul companiei Meta

In lumina evenimentelor, purtatorul de cuvant al Meta, Andy Stone, a recunoscut problemele si a asigurat utilizatorii ca echipa lucreaza la rezolvarea acestora. Declaratia a fost facuta pe platforma „X”, subliniind gravitatea situatiei prin faptul ca a fost necesara utilizarea unei platforme concurente pentru comunicare.

Contextul si comparatia cu evenimente anterioare

Ultima data cand Facebook, impreuna cu Instagram si WhatsApp, a experimentat o pana similara a fost in octombrie 2021, cand o eroare la nivelul serverelor DNS a lasat serviciile inaccesibile timp de mai multe ore. In comparatie, pana actuala pare sa aiba o natura diferita, lasand expertii si utilizatorii in asteptarea unei explicatii detaliate din partea companiei Meta.

Aceste intreruperi subliniaza vulnerabilitatile infrastructurilor digitale complexe si impactul pe care il pot avea asupra vietii cotidiene, demonstrand dependenta profunda a societatii moderne de serviciile digitale. In timp ce compania Meta lucreaza la solutionarea acestor probleme, utilizatorii raman in asteptare, sperand la o restabilire rapida a serviciilor si la o comunicare transparenta din partea companiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.