Afla care sunt avantajele unor panouri solare acm si beneficiile financiare!

Panourile solare sunt investitii tot mai dese facute in casele romanilor. In special cei care s-au intors din Europa occidentala, au decis ca panourile sunt o investitie buna, corecta, eficienta si prietenoasa pentru mediu. In fond, energia solara este viitoru,l iar panourile solare independente pentru spatii rezidentiale sunt micul pas catre marele succes.

Ce beneficii ai daca investesti in panouri solare acm?

In primul rand, sistemele solare acm se folosesc pentru incalzirea apei calde, obiectiv esential intr-o locuinta. Un astfel de panou solar ne poate ajuta sa evitam costurile anuale pe care le-am suporta in mod normal daca am folosi un boiler care sa functioneze cu gaz. Modelul Sistem Termosolar VT 20 de la voltech.ro este exemplu cel mai bun de panou solar acm, la un pret foarte avantajos, iar calitatea este de top.

Ce ofera kit-ul acestui panou solar?

– Boiler 150 litri – cu 2 serpentine (1 buc);
– Panou solar cu 20 de tuburi vidate Heat Pipe (1800 x 58 mm) (1 buc);
– Vas de expansiune 18L (1 buc);
– Grup hidraulic (1 kit);
– Controler solar (1 buc);
– Antigel solar (20L);
– Suport metalic (1 buc);
– Kit instalare complet (in limita a 20 ml de teava) (1 kit).

Sistemele de incalzire cu panouri solare capteaza energia provenita de la soare si o folosesc pentru a incalzi casa. Procesul este destul de simplu:

Panourile solare montate pe acoperisul casei capteaza radiatia solara. Mai sunt denumite si colectori solari. Apa din panoul solar se incalzeste.Aceasta apa este pompata prin serpentina din boiler. Aici se transfera caldura la acumularea de apa.

Daca evaluezi consumul de apa calda de la inceput, poti alege un boiler solar potrivit nevoilor tale. Depinde de cat interes acorzi sistemului solarsi cum te adaptezi sa folosesti energia solara. De exemplu, vei avea mai multa apa calda menajera pentru dus seara, decat dimineata. Asta in functie de cat de mare este boilerul solar.

Multe boilere acumuleaza apa calda pentru o zi, si daca vor fi una sau doua zile cu nori sau ploaie, insemna ca trebuie sa pornesti centrala termica sau rezistenta electrica. Ai nevoie de izolatie foarte buna pentru boiler si pentru tevile de legatura.

Daca nu folosesti apa calda la temperaturi foarte mari, vei avea nevoie de mai putin ajutor de rezerva de la centrala. Oricum, este important ca cel putin odata pe saptamana, boilerul sa aiba o temperatura mai mare de 60 de grade pentru a functiona la nivel optim.
Inainte de face o astfel de investitie este bine sa te consulti cu un specialist in domeniu, sau cu o firma autorizata care sa ia in calcul fiecare detaliu care poate sa contribuie la eficienta panourilor tale solare acm. Ai un loc insorit ca sa montezi panouri solare?

Vei avea nevoie de vreo 5 metri patrati de acoperis cu orientare de la Est la Vest sau Sud si care sa primeasca direct lumina de la soare pe perioada zilei.Dar acoperisul nu este singurul loc unde poti monta panouri solare pentru apa calda.Ele pot fi montate si pe un suport pe un acoperis plan sau sunt unele modele cu montaj pe perete.

Ai loc sa montezi un boiler solar de apa calda? Daca nu exista deja un boiler bivalent sau un boiler cu doua serpentine, de obicei va trebui sa inlocuiesti boilerul existent, sau sa adaugi un boiler cu serpentina solar.Centrala termica pe care o ai este compatibila cu panourile solare?

Majoritatea centralelor termice si boilerelor se pot folosi in combinatie cu panouri solare cu tuburi vidate sau plane. Daca centrala ta termica este una instant si nu ai un boiler pentru apa calda, un panou solar de apa calda s-ar putea sa nu fie compatibil.

De asemenea, alegerea unei alternative precum panourile solare contribuie la bunatarea planetei. Energia solara ajuta la incetinirea/ oprirea incalzirii globale. Incalzirea globala ameninta supravietuirea societatii umane, precum si supravietuirea a nenumarate specii.

Din fericire, zeci de ani (sau chiar secole) de cercetare au condus la sisteme eficiente de panouri solare care genereaza energie electrica, fara sa produca poluare. Energia solara este, in mod clar, una dintre cele mai importante solutii la criza incalzirii globale. Energia solara va ajuta sa economisiti bani. Instalarea unor panouri solare fotovoltaice pe acoperisul locuintei va va salva o parte considerabila din venituri.

Reducerea dramatica sau chiar eliminarea cheltuielilor cu energia electrica
In majoritatea industriilor o mare parte a cheltuielilor lunare sunt repartizate facturilor la energia electrica. Folosind sisteme de panouri fotovoltaice, puteti genera energie electrica pe durata a 25 de ani de viata a sistemului instalat.

Chiar daca nu veti produce 100% energia de care aveti nevoie din cauza limitarilor de spatiu ( teren sau acoperis) veti reusi sa reduceti semnificativ cheltuielile cu energia electrica.

Permit amortizarea investitiei in timp scurt
Sistemele de panouri fotovoltaice au ajuns la preturi de achizitie scazute datorita progresului tehnologic si scaderii costurilor de productie. Avand in vedere ca amortizarea investitiei este de 4-6 ani in functie de complexitatea sistemelor, o investitie in astfel de sisteme este mai rentabila decat rata la banca sau investitii pe bursa.
Protectia impotriva majorarii pretului energiei electrice

La nivel global pretul energiei electrice in ultimii zece ani s-a majorat cu 3% pe an. Investitiile in sisteme de panouri fotovoltaice va ofera predictibilitatea costurilor fara a fi afectati de cresterea preturilor la energie electrica.

Cresterea valorii proprietatii
Este evidenta ca o proprietate, fie ea teren sau hala de productie, va avea o valoare mai mare in cazul unei tranzactii sau chiar pentru un investitor sau o banca.
Este intotdeuna o idee buna sa investim in panouri solare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.