9 lucruri de facut, inainte de venirea bebelusului pe lume

Inainte de nasterea copilului, parintii trebuie sa se asigure ca mediul in care va veni micutul este sigur si sanatos pentru el. De aceea, cu ceva vreme inainte de implinirea termenului, ai cateva lucruri importante de facut. Iata care sunt acestea.

1.Alege un medic pediatru de incredere

Daca, in timpul sarcinii, mergi la un ginecolog in care ai incredere, tot la fel trebuie să fie si medicul ales pentru bebelusul tau. Documenteaza-te pe internet sau intreaba prietenii si familia daca au recomandari. Alege un pediatru care are cabinetul aproape de locuinta ta, verifica daca programul lui este convenabil si intereseaza-te cand poate fi gasit la cabinet. Nu uita ca, la scurt timp dupa nastere, va fi necesar sa faci prima vizita la medic, impreuna cu micutul tau.

2.Alege caruciorul potrivit

Este important cum alegi caruciorul pentru copil, fiindca il vei folosi zilnic. Criteriile dupa care trebuie sa te ghidezi difera functie de nevoile si stilul tau de viata. Daca locuiesti la bloc si nu ai lift, alege un carucior usor si pliabil. Daca vei merge mult cu masina, alege un carucior care incape in portbagaj. Carucioarele care se desfac in mai multe bucati pot fi solutii avantajoase si versatile. 

3.Asambleaza accesoriile pentru bebelus

Atat caruciorul, patutul, cat si alte obiecte cumparate pentru bebelus ar trebui sa fie asamblate inainte de venirea lui pe lume. Dupa nasterea copilului, principala ta preocupare va fi grija pentru el, asa ca nu vei avea timp pentru altceva. Nu uita de baterii pentru diversele aparate cumparate in camera copilului: jucării sau monitoare. Totul ar trebui sa fie aranjat inainte de nasterea celui mic.

4.Spala si dezinfecteaza hainutele si asternuturile bebelusului

Cu siguranta, ai deja mai multe randuri de hainute pentru bebelusul tau. Nu uita sa le speli impreuna cu asternuturile pe care va dormi. Foloseste un dezinfectant de rufe hipoalergenic pentru a indeparta orice de pe hainute si asternuturi. Este bine sa speli si sa dezinfectezi toate lucrurile cu care va veni in contact bebelusul, in primele saptamani de viata.

5.Fa-ti bagajul pentru maternitate

In ultimele zile de sarcina, nasterea se poate declansa oricand. Ca sa fii pregatita, fa-ti, din timp, bagajul pentru maternitate. Din el nu trebuie sa lipseasca haine confortabile, produse de toaleta si igiena, hainute pentru bebelus, incarcator sau baterie externa pentru telefon si niste snackuri, pentru perioada de spitalizare. Poti pune in bagaj si o cutie de bomboane, pentru a-i servi pe cei care va vor vizita dupa nastere.

6.Asigura-te ca e curat in casa

Chiar daca nu mai poti face curat in casa, roaga-ti partenerul, o ruda, o prietena sau o menajera sa faca o curatenie generala in casa. Este important ca, atunci cand revii de la maternitate, sa gasesti casa curata si sigura pentru bebelusul tau.

7.Fa cumparaturi pentru o perioada mai lunga

Imediat dupa nastere, urmeaza o perioada de acomodare cu bebelusul, in care nu vei putea iesi, oricand, la cumparaturi. De aceea, fa mai multe cumparaturi, inainte de venirea lui pe lume. Fa-ti un stoc de produse cosmetice, medicamente, accesorii pentru bebelus si mancare pentru o perioada mai indelungata. Cu timpul, te vei obisnui in rolul de mama si vei putea iesi mai relaxata la magazin.

8.Prepara si stocheaza mancare la congelator

In primele saptamani, tu si partenerul tau veti fi prea obositi ca sa gatiti. O solutie este sa prepari, inainte, caserole cu mancare pe care sa le congelezi. La momentul potrivit, doar dezgheti si incalzesti.

9.Instaleaza scaunul pentru copil in masina

Atunci cand veti reveni de la maternitate, trebuie ca bebelusul sa stea in scaunul pentru copil. Ar fi bine, asadar, sa il instalezi inainte sa ajungi la spital, pentru ca dupa nastere vei fi mai obosita si acest lucru poate fi destul de complicat.

Daca ai facut deja toate aceste lucruri, este timpul sa te relaxezi si sa astepti  venirea pe lume a micutului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.