Vrei sa lucrezi in domeniul IT si nu stii de unde sa incepi?Uite solutia!

Industria IT este un domeniu vast, care acopera domenii precum web development, mobile development, tech & team leading etc.Candidatul ideal este o persoana ambitioasa, care stie unde vrea sa ajunga si vrea sa se foloseasca de aceasta oportunitate pentru a ajunge mai aproape de telul sau in viata.

Inainte de a aplica pentru un job in industria IT, cei interesati trebuie sa se cunoasca in primul rand pe ei insisi.Pana la urma, este dificil pentru o persoana sa-si gaseasca un loc de munca atunci cand nici macar ea nu stie ce isi doreste pe plan profesional.

Cum trebuie sa se desfasoare o intalnire intre candidat si recrutor?

Procesul de recrutare IT devine mult mai usor atunci cand atat persoana cate vine la interviu, cat si recrutorul sunt pe aceeasi lungime de unda si pot discuta intr-o maniera onesta care este viitorul candidatului in domeniu. Chiar daca cei doi nu se cunosc de multa vreme, este esential sa existe suficienta incredere intre ei pentru o colaborare benefica.

In primul rand, motivul pentru care isi doresc un anumit job este foarte important. Nu este nicio problema daca ceea ce l-a atras cel mai mult este un salariu mai mare fata de cel de la alte joburi, cat timp are si alte obiective pe care vrea sa le atinga. Toata lumea isi doreste un job bine platit, care sa ii faca placere.

Ce altceva mai trebuie sa stie un candidat?

Pe langa aceste amanunte, el trebuie sa-si cunoasca valorile pentru a stii in ce fel de proiecte si cu care tehnologie ii va face cea mai mare placere sa lucreze. Exista numeroase oportunitati si fiecare proiect este diferit, asa ca este esential pentru candidat sa stie ce domeniu il vad ajuta cel mai mult pe viitor.

Prin urmare, persoanele care isi doresc un loc de munca in industria IT trebuie sa puna cateva lucruri la punct inainte de a aplica: de ce isi doreste jobul respectiv, care sunt valorile sale si ce obiective isi doreste sa atinga pe parcursul colaborarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.