Vrei sa devii vlogger? 3 accesorii necesare

Daca blogul este exprimarea scrisa a ideilor, video logul sau vlog-ul reprezinta exprimarea orala a acestora, vloggerul fiind cel care utilizeaza mijloacele multimedia, video si sunetul pentru a se exprima. Intelegerea faptului ca atentia omului modern este captata cel mai bine cu ajutorul unui material video scurt, cu mesaj clar si concis a dus la crearea acestui nou concept de comunicare online. Avansul tehnologic, posibilitatea de a realiza si de a posta material video de calitate, accesibilitatea instrumentelor de lucru necesare realizarii unui vlog au facut din vlogging un veritabil fenomen la care adera din ce in ce mai multi.

Te intereseaza domeniul si vrei sa stii ce anume iti trebuie pentru a deveni vlogger? Randurile de mai jos iti propun o lista cu posibile accesorii de care vei avea nevoie in noua cariera online.   

Laptop de calitate

Este, cu siguranta, cel mai important instrument de lucru al unui vlogger. De exemplu, un dispozitiv din gama de laptopuri Dell, puternic, de preferinta cu un procesor din familia Intel I7, un minim de 16 Gb DDR4, capacitate de stocare rapida SSD si placa grafica dedicata, completat cu un set de aplicatii de prelucrare a materialelor video, este de natura a face munca – editarea si incarcarea pe web a clipurilor – o veritabila placere.

Caracteristicile acestor laptopuri iti vor asigura calitatea fiecarui material:

 • configuratii puternice;
 • ecrane de calitate, capabile de o reproducere fidela a culorilor;
 • echilibru, cu accent deosebit pus pe furnizarea unei puteri de procesare video;
 • sunt laptopuri compacte – greutate de aproximativ 2 Kg – si ultraportabile;
 • autonomie a bateriei de minim 4-5 ore, suficienta pentru a putea lucra de oriunde.

Chiar daca 512 Gb sau 256 Gb pot parea la prima vedere suficient de multi pentru a permite stocarea unei cantitati importante de material foto/video, specialistii recomanda achizitionarea a cel putin unui hard disk extern cu conexiune rapida USB 3.0 sau USB-C. Este o solutie de back-up accesibila ca pret si suficient de mare pentru a satisface chiar si pe cei mai pretentiosi vloggeri.

Set obligatoriu de accesorii audio-video – microfon si camera video

Tehnologia a evoluat exponential in ultimii ani, astfel incat, spre deosebire de perioada anilor 2000 (zorii aparitiei vlogging-ului in Statele Unite), acum nu mai este esentiala detinerea unei camere video performante si a unui microfon profesional pentru realizarea unui material video de calitate acceptabila. Telefoanele inteligente sunt capabile de captura video 4K sau chiar 8K, iar materialul inregistrat poate fi utilizat cu succes de catre un vlogger incepator.

Profesionistii nu vor face, insa, rabat de la calitate, asadar o camera video profesionala si un microfon capabil reprezinta alegerea optima pentru realizarea de materiale cu o calitate exceptionala. Marea majoritate a celor care urmaresc materiale de tip vlog apreciaza calitatea imaginii si a sunetului, pentru ca inregistrarile de inalta fidelitate au si darul de a capta atentia, spre deosebire de inregistrarile de calitate slaba care te streseaza, de multe ori, din cauza calitatii slabe.

Tripod sau stick selfie cu gimbal

Unul dintre cele mai importante detalii denota faptul ca materialul video este opera unui profesionist experimentat: stabilitatea imaginii. Chiar daca, in prezent, majoritatea camerelor ofera capacitati avansate de stabilizare a imaginii, nimic nu poate intrece in acest domeniu efectul stabilizator pe care il confera un tripod de calitate, daca materialul video este realizat dintr-o pozitie statica. In locul acestui accesoriu, poti folosi un selfie stick cu stabilizare gimbal, daca realizezi inregistrari din mers.

Cand alegi un tripod de calitate, trebuie sa tii cont de:

 • greutatea camerei, a lentilei si accesoriilor;
 • inaltimea necesara pentru realizarea materialului;
 • calitatea materialelor din care este realizat;
 • designul si calitatea capului de tripod.

Pe de alta parte, un selfie stick cu tehnologie gimbal poate oferi stabilitate exceptionala filmarilor daca este:

 • cu stabilizare pe 3 axe minim;
 • ales in functie de greutatea camerei;
 • realizat din materiale usoare.

Tehnologia neceara pentru materiale video de calitate pentru vlog nu este una foarte complexa sau care sa necesite pregatire de specialitate pentru a putea fi utilizata – vlogul poate fi realizat foarte simplu, cu telefonul tau smart. Daca, insa, vrei rezultate de exceptie, vei avea nevoie de o camera video de calitate. Cel mai important este ca mesajul tau sa aiba substanta, sa capteze atentia si sa fie suficient de bine realizat, astfel incat privitorii sa revina pe pagina ta pentru materiale viitoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.