Un grill electric este practic, util si versatil!

Odata cu venirea toamnei, explodeaza dorinta de a face un gratar frumos in compania prietenilor. Dar ce se intampla daca nu ai suficient spatiu pentru a folosi un gratar cu carbune? Cei care nu au gradina de multe ori nu au spatiul necesar sau conditiile corespunzatoare pentru gratarul pe carbune sau pe gaz, dar nici cei care au foarte mult spatiu exterior de multe ori nu vor sa piarda timpul aprind focul si apoi curatand gratarul.

In ambele cazuri gratarul electric poate fi o solutie ideala, deoarece iti permite sa prajesti carnea, pestele si legumele intr-un mod impecabil, fara inconvenientele gratarului traditional.

Atat gratarele din caramida, cat si cele portabile cu carbune sau gaz impartasesc prezenta flacarilor si, in consecinta, emisia de fum. Indiferent de dimensiunea grilei, acesta este principalul motiv pentru care nu pot fi folosite in interior. Toate gratarele electrice, in schimb, nu functioneaza cu flacara, ci cu o rezistenta electrica care imprastie caldura sub gratarul metalic pe care este dispusa mancarea de gatit, cu multe avantaje pentru cei care vor sa se bucure de placerile unui gratar chiar si pe o terasa, pe un balcon, sau chiar in casa.

Primul avantaj al gratarului electric este ca, daca ai o priza in apropiere, il poti folosi oriunde vrei, atat in interior, cat si in exterior. Dimensiunile mici si forma in general compacta il fac gratarul portabil prin excelenta. Daca vrei il poti folosi si in vacanta si chiar sa il aduci la masa!

Gratarul Giulietta grill Delimano, de exemplu, este echipat cu un cadru din plastic termoizolant care ii permite transportul fara riscul de arsuri, chiar si la masa. Este cu adevarat o solutie sigura pentru gratarele tale, chiar si cu copii in preajma.

Dimensiunea redusa poate reprezenta desigur una dintre limitele acestui tip de gratar, care in general nu este potrivit atunci cand vrei sa gatesti pentru multe persoane. Daca numarul de invitati este cu adevarat mare va trebui sa apelezi la mai mult de un gratar, dar mai exista gratare electrice cu o suprafata considerabila de gatit, precum  grill Delimano. Cu un gratar electric nu este nevoie de o planificare excelenta: doar il pornesti si in cateva minute este gata de utilizare.

Nu trebuie sa pregatesti mai intai jarul sau sa faci rost de o butelie cu gaz. Daca esti incepator, s-ar putea sa intampini unele probleme de adaptare la timpii de gatire, care sunt putin diferiti de cei de la gratarul pe lemne sau pe gaz, dar dupa ce te pricepi la gratar, poti incepe sa faci gratar fara nicio problema!

Toate gratarele electrice sunt ideale pentru reducerea fumului si a mirosului produs in timpul unui gratar si de aceea sunt potrivite si pentru utilizare in interior, dar cu noua tehnologie fara fum care s-a impus recent, gratarul fara fum a devenit realitate.

Cu gratarul grill Delimano – de dimensiuni mai mari – iti poti satisface dorinta de a face gratar tot timpul anului, oriunde deoarece rezistenta lor „infundata” in placa de gatit evita sfaraitul enervant produs de grasimea care se scurge pe elementul de incalzire, reducand drastic emisiile de fum si mirosuri neplacute.

Aceasta masura, pe langa faptul ca face aceste gratare deosebit de potrivite pentru gatitul in interior, reduce dispersia de caldura care in acest caz este eliberata in principal pe suprafata de gatit, imbunatatind performanta gratarului.

Gratarele electrice sunt in general mai usor de curatat decat gratarele traditionale. In plus, nu este nevoie sa colectezi cenusa dupa gatit, structura lor detasabila permite curatarea rapida. Tava de grasime din portelan de la Delimano, de exemplu, este antiaderenta si poate fi curatata fara efort.

Curatarea este si mai usoara cu gratarele fara fum grill Delimano pentru ca si placa este realizata din material antiaderent si poate fi spalata cu o carpa moale sub un jet de apa fierbinte. Grill Delimano are, de asemenea, un capac practic din sticla calita care protejeaza impotriva stropilor de ulei si grasime, precum si mentine caldura in interior pentru o gatire mai profunda care face carnea frageda.

Chiar daca puristii gratarului traditional s-ar putea sa se strambe in fata gratarului electric, acest aparat are performante cu adevarat excelente si iti permite sa creezi gratare care nu au nimic mai prejos fata de gratarele pe lemne. Multi il prefera nu doar pentru caracterul practic si posibilitatea de a gati pe gratar tot timpul anului chiar si acasa, ci si pentru ca la aceste gratare aroma alimentelor ramane neschimbata, iar gatitul este uniform, facand carnea frageda.

Singurul aspect de luat in considerare este consumul: daca obisnuiesti sa faci gratar foarte des, utilizarea unui gratar electric poate sa nu fie avantajoasa. Pe de alta parte, vei aprecia faptul ca reduce inconvenientul gratarului traditional. Stii cat de comod este sa scoti aparatul din ambalaj si sa incepi sa gatesti imediat, chiar si intr-o seara normala de iarna?

Secretul unui gratar excelent este gatirea rapida, pentru a nu dispersa sucul carnii. Prin urmare, este esential sa preincalzesti gratarul electric la o temperatura ridicata pentru gatit rapid, mai ales atunci cand este uscat. Daca, in schimb, doresti sa aromezi carnea cu condimente, poti face mai intai o marinada si in acest caz se va putea folosi un timp de gatire mai lenta.

Capacul grill Delimano este ideal in acest scop, deoarece reduce evaporarea umezelii mentinand in acelasi timp carnea moale. In plus, gratarul electric este perfect pentru gratarul altor alimente decat pestele sau carnea, precum legumele, care datorita unei gatiri mai „delicate” vor fi moi si omogene, fara a se arda.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.