Tu stii de ce trebuie sa acorzi atentie maxima amenajarii holului?

De regula, mobilarea holului este destul de departe pe lista prioritatilor de acasa. La urma urmei, atentia este indreptata spre amenajarea unui living frumos, a unui dormitor confortabil sau alegerea unui mobilier baie elegant.

Cu toate acestea, in practica, atat tu, cat si oaspetii, ajungeti mai intai in aceasta zona a casei. Asadar, daca vrei o prima impresie buna, cu siguranta ar trebui sa te gandesti cu atentie la modul de amenajare a holului.

Ce culoare ar trebui sa aiba mobilierul holului?

Holul, ca orice alta zona din casa sau apartament, trebuie amenajat intr-un mod coerent si util. In acest caz, totusi, trebuie remarcat faptul ca foarte des acesta este extrem de mic, fara acces la lumina zilei.Aceasta situatie se aplica cel mai adesea apartamentelor, desi este similar in multe case.

Desigur, acest lucru afecteaza in mod direct posibilitatile de amenajare a spatiului si te obliga sa cauti solutii creative.Cu siguranta, este mult mai usor sa amenajezi holuri spatioase si luminoase, unde iti poti permite mult mai multa libertate, si in ceea ce priveste selectia culorilor.

Indiferent de situatia initiala, cel mai important element al echipamentului holului va fi intotdeauna un dulap – adesea plasat intr-o adancitura special pregatita. In prezent, se alege un astfel de mobilier hol glisant, foarte popular, mai ales ca poate fi amplasat chiar si pe coridoare foarte inguste.De asemenea, este clar ca va functiona si in spatii mai mari.

Oglinda pentru completarea mobilierului pentru hol

Unul dintre elementele foarte importante ale designului interior al oricarui hol este o oglinda mare.La fel ca in cazul oglinzii pentru mobilier baie si aici trebuie sa analizezi aspectele legate de forma si dimensiune.Desigur, aceasta are o functie de utilitate foarte importanta, care iti permite sa verifici si, eventual, sa iti imbunatatesti aspectul exterior inainte de a parasi casa.

De aceea, multi oameni decid sa instaleze oglinzi mari, care iti permit sa te vezi in intregime.De asemenea, merita subliniat faptul ca exista multe aspecte pro pentru a instala oglinzi in hol.Poti pur si simplu sa le atarni pe perete, sa le asezi pe o masa sau un dulap sau sa alegi un dulap cu o usa de sticla.

Si in acest caz, alegerea unui produs specific ar trebui sa se bazeze pe dimensiunea si natura holului.Oglinzile mari sunt recomandate in special pentru spatiile intunecate, deoarece reflectand lumina, iti vor permite sa luminezi mai putin spatiul.

Cuier pe hol – alb, negru sau gri?

La intrarea in casa ar trebui sa existe si un cuier hol.Poate fi o piesa de mobilier de sine statatoare, suspendata sau conectata la o banca sau un dulap. In cazul cuierelor de sine statatoare, poti alege acum din mai multe optiuni, de obicei din lemn sau metal. Culorile dominante sunt albul traditional, negru si diferite nuante de gri.

Alegerea in acest caz ar trebui sa depinda si de restul mobilierului ales. O solutie foarte populara este sa te concentrezi pe contrast – si sa cumperi, de exemplu, un cuier negru pentru un dulap alb.

Multi specialisti in design interior sustin ca holul este o piesa de spectacol a fiecarei case sau apartament. Aceasta abordare este cu siguranta corecta, deci merita luat in considerare modul de amenajare a acestei camere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.