Trei ponturi care te pot face mai repede o femeie independenta financiar

Exista inca o discrepanta destul de mare, intre obtinerea independentei financiare de catre femei, fata de barbati. Aceasta se intampla atat din cauza diferentei salariale intre cele doua sexe, cat si a cutumelor si stereotipurilor socio-culturale, dar mai ales din cauza faptului ca, de multe ori, increderea si autoeducarea in chestiunile monetare nu au facut parte din prioritatile femeilor.

Conform unui studiu recent, inegalitatile dintre femei si barbati au fost adancite in timpul pandemiei, dar acest lucru nu inseamna ca nu mai este nimic de facut pentru ca orice femeie moderna sa poata schimba paradigma, devenind cel putin egala cu barbatii, din acest punct de vedere.

Iata trei pasi simpli pe care ii poate face orice femeie pentru a putea deveni independenta financiar:

1.Informarea si educarea in chestiunile financiare

Imbunatatirea intelegerii informatiilor financiare este o abilitate de foarte mare ajutor in societatea actuala, o abilitate de capatai celei care isi doreste obtinerea cat mai rapida
a independentei financiare.

Chiar daca in mod traditional aspecte precum intelegerea contractelor, a investitiilor sau a termenilor financiari au fost mai degraba in apanajul barbatilor, nu exista niciun motiv pentru care orice persoana dispusa sa invete si sa se informeze sa nu inteleaga la fel de bine – daca nu chiar mai bine clauzele, termenii si conditiile – stipulate in astfel de documente.

Intr-o era in care informatia se afla la varful degetelor, autoeducarea si conectarea cu chestiunile financiare, sunt esentiale pentru obtinerea independentei financiare cat mai rapid. Pentru a putea atinge statutul de libertate financiara intelegerea conceptelor de economisire, investitie si planificare, sunt esentiale.

2. Punctualitatea platilor face diferenta

Plata facturilor la timp, nu este doar un moft sau un lucru optional. Ea inseamna formarea unor bune obiceiuri, a unei discipline corecte, dar si a unei reputatii care poate deveni necesara la obtinerea unor resurse financiare din surse externe. Poate fi o preconditie esentiala in obtinerea unui imprumut.

Ne intoarcem iar la primul pas si ii subliniem aici importanta intelegerii conceptelor, precum si a unei strategii de investitii. de multe ori este nevoie de bani ca sa poti face bani. Inainte de a aplica la un credit, insa, este util sa stim ce forme poate avea acesta, sa intelegem diferentele dintre ele.

Un imprumut se poate obtine foarte simplu – vezi aici cum poti obtine un credit prin telefon de la Creditfix.ro, de exemplu – dar este necesar, in mod egal, formarea unei idei cat mai clare asupra utilizarii banilor si a modalitatilor de returnare a lor.

Astfel se poate alege solutia optima pentru fiecare situatie in parte, fie ca este vorba de un credit pentru studii -care poate reprezenta o excelenta investitie in abilitatile personale – sau de un imprumut pentru o investitie imobiliara, pe termen mediu sau lung. In mod ideal, resursele financiare trebuiesc puse la lucru pentru a produce plusvaloare.

3.Verificarea si re-verificarea tuturor informatiilor

Indiferent daca este vorba despre deschiderea unui cont personal si obtinerea unui card de credit, de a lua un imprumut, de a porni un fond de economii sau de a investi capital intr-o afacere, este necesar ca intotdeauna sa se efectueze o informare atenta, cu rabdare, urmarind specificatiile pana la capat, asigurandu-ne ca sunt intelese toate clauzele si conditiile.

Diferite contracte pot avea structuri foarte variate, taxe si costuri care nu sunt intotdeauna evidente. In luarea oricarei decizii cu impact financiar asupra bugetului
personal, se impune, asadar, o verificare temeinica a tuturor acestor aspecte.

In concluzie, tinand cont de acesti pasi, orice femeie a secolului 21, cea care este portretizata adeseori ca fiind curajoasa, puternica si indrazneata, isi poate completa frumos aceasta imagine cu atuurile independentei financiare, obtinute prin prisma inteligentei, a fortelor si a calitatilor proprii.

Capacitatea de a gestiona corect veniturile, de a economisi – daca acesta este planul – ori de a investi si, in final de a avea control total asupra resurselor financiare prezente si viitoare, este calea care va duce mai rapid catre independenta financiara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.