Toyota-cel mai mare brand auto din lume ocupa un loc fruntas si in anul 2020

Toyota ocupa un loc de top in ceea ce priveste cel mai valoros brand auto din intreaga lume si se bucura de aprecierea tuturor pe scara larga. Conform unui clasament oficial marca Toyota este urmata indeaproape de Mercedes-Benz si BMW.

Anul acesta pandemia de coronavirus a afectat grav industria auto si implicit vanzarile la nivel global. In acest context, chiar si cei trei producatori auto de top au vandut mai putine masini in anul 2020.

Dat fiind faptul ca in intreaga lumea este restrictionata circulatia si domeniul auto a avut foarte mult de suferit. Asa se explica o scadere dramatica a vanzarilor in comparatie cu anii precedenti. Oamenii sunt mai atenti atunci cand fac diverse achizitii si isi contabilizeaza mai atent banii. Cumpararea unei masini noi nu mai reprezinta o prioritate pentru cei mai multi dintre noi in aceste vremuri nesigure.

Statistica arata ca piata auto chineza este cea care si-a revenit aproape complet aceasta fiind si cea mai mare piata auto din lume.In Romania, situatia este si mai dramatica astfel ca vanzarile au scazut cu aproape o treime in comparatie cu perioada ianuarie- septembrie de anul trecut. Cele mai vandute modele la noi in tara sunt marca Dacia, insa romanii prefera sa cumpere si alte marci cum ar fi: Skoda, Volkswagen, Renault si Hyundai.

Cifra de afaceri din vanzari Toyota depaseste suma de 50 mld. USD

In anul 2020 Toyota a facut vanzari in valoare de 51.6 miliarde de dolari, in contextul in care are o scadere de 8% fata de anii precedenti. Mercedes-Benz, care se afla pe locul al doilea al clasamentului incaseaza in acest an suma de 49.2 miliarde de dolari, cu 3% mai putin fata de 2019. Marca BMW, care ocupa locul al treilea obtine suma de 39.7 miliarde de dolari, cu 4 % mai putin decat in anul anterior.

Pe locul 4 in clasament se afla producatorul Honda, care obtine suma de 21.7 miliarde de dolari, cu 11% mai putin fata de anul trecut dat fiind faptul ca acesta perioada de criza s-a resimtit acut. Pe locul 5 se afla marca Hyundai, care in acest an a insumat o valoare de 14.2 miliarde de dolari, cu 1% mai mult in raport cu anul 2019.

Tesla pentru prima data pe un loc de top

Tesla, ocupa un pozitie fruntasa in acest TOP 10 al celor mai valoroase brand-uri din industria auto, fiind pe locul 6 cu o valoare de 12.8 miliarde de dolari.Ford se claseaza pe locul 7 insumand in acest an o valoare de 12.5 miliarde de dolari. Locul 8 este ocupat de catre Audi cu o valoare de piata de 12.4 miliarde de dolari, urmat pe locul 9 de Volkswagen cu o valoare de 12.2 miliarde de dolari iar pe locul 10 se afla producatorul Porsche, cu o valoare de 11.3 miliarde de dolari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.