Totul despre Palatul Luxembourg din Paris si gradinile sale impresionante

Palatul Luxembourg din capitala Frantei este un obiectiv turistic de mare importanta. Acesta este inconjurat de 25 de hectare de gradini absolut minunate.Palatul a fost construit initial in perioada 1615–1645 dupa planurile arhitecturale realizate de catre Salomon de Brosse, care dorea ca acesta sa fie resedinta regala a reginei Marie de’ Medici, mama regelui Ludovic al XIII-lea. Dupa Revolutie, castelul a fost remodelat intr-o cladire legislativa.

Palatul a fost sediul camerelor superioare ale diferitelor legislaturi nationale franceze. In noua aripa se afla o biblioteca cu picturi de Eugène Delacroix. In 1850, Napoleon al III-lea, a cerut realizarea unei sali de conferinta. Salle des Conférences este foarte frumos decorata iar designul este inspirat de Galerie d’Apollon de la Luvru.

In perioada 1940–1944 Hermann Göring a asediat palatal, pastrandu-si o suita impresionanta de camere pentru a-si gazdui oaspetii. Acesta i-a oferit subordonatului sau, Luftwaffe Hugo Sperrle un apartament in acest palat, unde a petrecut cea mai mare parte a razboiului bucurandu-se din plin de imprejurimile de lux.

Palatul a tinut locul unei fortarete in timpul atacurilor din partea inamicilor pana cand comandantul Dietrich von Choltitz a luat decizia de a preda orasul in loc sa lupte.Intre 29 iulie si 15 octombrie 1946, in cadrul palatului Luxemburg s-a tinut Conferinta de Pace de la Paris.

Gradinile Luxemburg sunt absolut uimitoare si iti taie respiratia cu frumusetea lor. Aici poti vedea o oaza de verdeata in centrul inima Parisului. Numele palatului provine de la numele dealului Mons Lucotitius, pe care se intind aceste gradini. Regina Marie de Medicis a cumpărat terenul, a preluat comanda asupra Gradinilor si Palatului in 1612.

In 1804,  Napoleon a transformat palatul in Senatul francez, unde aveau loc sedintele parlamentului. Gradinile pot fi vazute in splendoarea lor de catre doritorii din toata lumea. Aici poti admira o diversitate de statui, fantani si flori, care o transforma in cea mai romantica gradina din Paris. Gradinile ofera multe atractiii si pentru copii: ponei, carusele, spectacole de papusi. Foarte multi prefera sa viziteze aceste gradini in special in zilele frumoase de vara. Cartierul de pe malul stang care se intinde in jurul gradinilor iti ofera o oaza de liniste si o priveliste minunata.

Din 1799 si pana in ziua de astazi in Palatul Luxemburg se afla Senatul, unde lucreaza aproape 2000 de oameni dintre care 348 de senatori care sunt asistati de functionari publici de specialitate si consilieri parlamentari. Președintele Senatului are un rol deosebit de important pentru ca asigura stabilitatea institutiilor Frantei si tine locul Presedintelui Republicii in cazuri extreme.

Palatul Luxemburg nu poate fi vizitat insa Gradinile da. Punctul de atractie il reprezinta cele 100 de statui care se afla aici iar pentru cei mici posibilitatea de distractie intr-un cadru atat de minunat. Toto aici se afla si o replica in miniatura a Statuii Libertatii si o structura imresionanta din bronz numita „Fântâna Observatorului”. Copiii se pot bucura de spectacolele in aer liber si se pot distra in zona de joaca daca se dau pe  carusel sau inchiriaza  o barca cu telecomanda pe iaz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.