Tot ce ai nevoie sa stii despre durerile articulare

Contrar multor asteptari, durerile articulare nu au legatura doar cu varsta a treia. Un stil de viata sedentar sau o activitate sportiva prea intensa fara o anumita strategie pot periclita sanatatea articulatiilor noastre. Pentru a reduce de exemplu  deterioarea articulatiilor este bine sa folosim Celadrin extract forte.

Acest produs ajuta atunci cand apare durerea articulara, ajuta la intarirea articulatiilor si are efect in ameliorarea diferitelor forme de artrita. Un risc mai mare de dureri articulare poate aparea si din cauza unei alimentatii nesanatoase, din cauza abuzului de alcool , tutun sau droguri.

Si in anumite cazuri, durerile articulare pot fi generate de anumite anomalii genetice. Atunci cand articulatiile mainilor, picioarelor incep sa aiba o crestere graduala a durerii, inseamna ca e timpul sa consultam un specialist. Dintre cele mai frecvente cauze ale durerii de articulatii specialistii vorbesc de lipsa unor proteine si a lipsei colagenului din anumite structuri.

Pentru reducerea durerilor articulare cauzate de diferiti factori, se recomanda Celadrin, mai ales ca secretele din spatele ingredientelor Celadrin au inceput sa fie descoperite si apreciate in lumea intreaga.

Pe scurt, durerile articulare, denumite in termeni medicali artralgie, pot afecta pe oricine, insa se manifesta cu precadere la persoanele inaintate in varsta, unde durerile articulare au cauze multiple. Durerile articulare provoaca un mare disconfort de natura sa impiedice desfasurarea activitatilor zilnice. Mai ales daca durerea si zona ei de impact persista mai multe zile, mai ales atunci cand apar schimbari de presiune si articulatiile sunt oricum mai sensibile pentru ca in jurul articulatiilor se formeaza cruste care in mod normal n-ar trebui sa apara.

Cand si de ce apare durerea articulara?

Durerea articulara, indiferent de varsta, poate avea multiple cauze. Exista cazuri diagnosticate de persoane care au dureri articulare din cauza unro infectii precum gripa, pojarul, oreionul, varicela sau diferite forme de hepatita precum hepatia A, B sau C.

Totodata, sportivii sau persoanele supraponderale se pot confrunta cu dureri articulare ca urmare a folosirii excesive a articulatiilor. Totodata, artralgiile pot fi provocate de traumatisme, entorse sau afectiuni la nivelul ligamentelor si tendoanelor.

In special la persoanele inaintate in varsta, cauzele durerilor articulare sunt asociate cu o serie de afectiuni care incadreaza reumatismul degenerativ, osteoporoza, osteomielita, artrita, osteoartrita, poliartrita reumatoida, guta, bursita si tendinita.

Cum se poate imbunatati mobilitatea articulatiilor?

Pentru a imbunatati mobilitatea articulatiilor sunt recomandate exercitiile fizice usoare, din categoria stretching, yoga, exercitii aerobice, dar si practicarea inotului, joggingului si pedalatului, acestea din urma intarind musculatura si conferind mai multa elasticitate articulatiilor. In perioadele in care stam mai mult in casa, avem un job sedentar, e important macar dimineata sa efectuam niste exercitii simple de miscare.

De asemenea, de o deosebita importanta in mentinerea sanatatii articulare este alimentatia. Avem nevoie de alimente bogate in calciu si vitamina D, de legume si fructe bogate in fosfor, zinc si magneziu, acizi grasi esentiali, dar si alimente care contin colagen si antioxidanti.

Astfel, meniul zilnic trebuie sa fie compus cel putin din preparate precum:  telemea, cascaval, spanac, oua, peste, fructe de mare, nuci, seminte. Practic e important sa cautam in natura produse cu un continut ridicat de antocianidine substante care ne protejeaza de degradare fibrele de colagen si tesuturile conjunctive.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.