Top 6 cei mai periculosi caini, pe care nu oricine ii poate alege ca animal de companie

Se stie ca nimeni nu ne poate castiga inimile asa cum o fac cainii.

Astfel, pentru cei care iubesc sa aiba un caine de companie in preajma, a fost creat site-ul Dogtopia.ro – un proiect dedicat animalelor, care isi propune sa ajute oamenii sa gaseasca solutii incepand cu alegerea si achizitionarea unui animal de companie, sanatatea si ingrijirea acestuia dar si metode de dresare.

Totusi, nu orice caine de rasa este bland si poate fi ales ca animal de companie. Cainii nu sunt doar jucausi, prietenosi, loiali, dar sunt si periculosi. In functie de cresterea si temperamentul animalului, anumite rase de caini pot fi o amenintare pentru oameni. Au descendenti din lupi, au fost crescuti de oameni si, in consecinta, au devenit unul dintre cele mai loiale si periculoase animale.

Astfel, am intocmit o lista cu cele mai periculoase 6 rase de caini din lume, asa ca daca vezi vreunul dintre acesti caini enumerati, stai departe si comporta-te calm.

1. American Pit Bull Terrier

American Pit Bull este unul dintre cei mai periculosi caini si au fost interzisi de multe tari din lume. Acest caine de talie medie, inteligent, cu par scurt, este una dintre cele mai periculoase rase de caini din lume. Caracteristicile esentiale ale acestuia sunt puterea, increderea si pofta de viata. Aceasta rasa se descurca foarte bine la evenimentele de performanta datorita nivelului sau ridicat de inteligenta si a dorintei sale de a lucra. Dar totodata sunt foarte periculosi, chiar mortali.

2. Rottweiler

Rottweilerii sunt considerati caini de familie nepotriviti, in special pentru familiile care au stapani amatori. Au unul dintre cele mai proaste temperamente si trebuie sa fie antrenati continuu si atent, pentru a evita situatiile neplacute.

3. Ciobanesc german

In Statele Unite, ciobanesc german este a doua cea mai populara rasa de caini, cunoscuta si sub numele de Alsation. Ei sunt o parte importanta a echipelor de politie din intreaga lume. Studiile au aratat ca un ciobanesc german este al treilea dintre cei mai inteligenti, de aceea acestia sunt folositi in departamentul de politie. Cand ataca, ataca cu o muscatura care are o forta de peste 1.060 de newtoni.

4. Bulldog american

Bulldogul american este un caine atletic bine echilibrat, care demonstreaza o mare forta, rezistenta, agilitate si o atitudine prietenoasa. Din punct de vedere istoric, ei au fost crescuti pentru a fi un caini utilitari folositi pentru a lucra la ferma. Totusi, pot fi periculosi.

5. Bullmastiff

Bullmastiff-ii sunt caini inteligenti, atletici, energici. Au un temperament natural agresiv, care, daca nu este antrenat corespunzator, se poate dovedi fatal. Bullmastiff-ii sunt in general angajati ca caini de paza datorita comportamentului lor temperamental. Acesti caini pot deveni de incredere si ascultatori cu dresaj consecvent inca de la o varsta frageda.

6. Husky siberian

Huski-ii siberieni au fost crescuti ca caini de lucru si acesta este motivul pentru care nu sunt foarte sociali. Dar, cu abordarea si antrenamentul potrivit, ii poti face sa devina mai prietenosi si mai calmi. Socializarea si pregatirea slaba ii vor transforma cu siguranta in caini agresivi si periculosi.

Acum ca stii despre cei mai periculosi caini, ai grija pe cine vrei sa iti alegi ca animal de companie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.