Top 5 intrebari-capcana la un interviu de angajare si cum te poti feri de ele

In lista cu intrebari pentru angajare se ascund si unele ce pot aduce cateva bile negre in dreptul numelui tau, in cazul in care nu esti suficient de perspicace pentru a le sesiza. Acestea sunt celebrele “intrebari-capcana”, pe care angajatorii le adreseaza celor invitati la interviu nu pentru a-i pune intr-o lumina negativa, ci pentru a obtine de la acestia raspunsuri cat mai sincere. 

Regula de baza este urmatoarea: in spatele unei intrebari banale sta, de fapt, o intrebare incomoda. Asadar, mare atentie! Iata care sunt cele mai frecvente intrebari-capcana, ce vor sa afle angajatorii prin formularea lor si care sunt cele mai bune raspunsuri pe care tu le poti oferi:

  1. De cat timp esti in cautarea unui job?

Adevarata intrebare: Ai ceva sa ne spui, de vreme ce niciun alt angajator nu s-a aratat interesat de serviciile tale?

Raspunsul ideal: Din momentul in care am plecat de la ultimul job si pana acum, am examinat foarte bine atat viitorul cariere mele, cat si viata. Am profitat de toata aceasta perioada de pauza pentru a-mi defini clar un obiectiv de cariera, fiind foarte selectiv cu locurile de munca pe care le-am cautat. Postul pe care dumneavoastra il oferiti este potrivit pentru intregul meu set de nevoi. 

  1. Cu ce tipuri de oameni ai dificultati la job?

Adevarata intrebare: Esti “acel” angajat care nu se poate intelege cu nimeni?

Raspunsul ideal: La utimele doua joburi pe care le-am avut am lucrat alaturi de femei si barbati cu experiente profesionale variate. Pot spune ca nu au existat aproape deloc probleme intre mine si fostii mei colegi. Singura problema pe care am avut-o cu un coleg a fost atunci cand persoana respectiva si-a asumat rezultatele generate de o intreaga echipa. 

  1. Cum afli noutati legate de profesia si domeniul de activitate in care tu profesezi?

Adevarata intrebare: Dupa obtinerea acestui job vei continua sa te dezvolti?

Raspunsul ideal: Interesul meu pentru noutatile din acest domeniu de activitate este cat se poate de ridicat. Sunt la curent cu ultimile stiri din piata, iar sursele mele informare sunt mai mult decat variate. De asemenea, sunt intr-o permanenta legatura cu profesionisti din acelasi domeniu, alaturi de care iau parte la conferinte si seminarii din aceasta zona de interes. 

  1. Ce asteptari salariale ai in legatura cu acest job?

Adevarata intrebare: Putem sustine pretentiile tale financiare, in limimtele bugetului alocat pentru acest job?

Raspunsul ideal: Inainte de a discuta despre salariul cu care as fi confortabil, mi-as dori sa aflu mai multe detalii despre responsabilitatile pe care le voi avea in cadrul acestui job. De asemenea, este posibil sa imi oferiti o idee privind plafonul de buget pe care l-ati alocat?

  1. De ce iti doresti acest job?

Adevarata intrebare: Iti doresti cu adevarat acest job, sau iti doresti sa mai testezi din cand in cand piata locurilor de munca?

Raspunsul ideal: Am ales cu deosebit de multa atentie companiile ce ofereau pozitii asemanatoare acesteia. Pot spune ca anuntul pentru acest job este exact ce imi doream, conform experientei mele foarte bune in acest domeniu. Consider ca aptitudinile pe care deja le-am dobandit si dorinta mea de a invata lucruri noi ma fac un candidat ideal pentru jobul pe care il oferiti acum. 

Te vei interescta cu o multime de intrebari de acest tip, indiferent de jobul pentru care ai aplicat. Motivul real din spatele acestora se bazeaza intotdeauna pe aceeasi idee: dorinta angajatorului de a afla un raspuns cat se poate de real, evitand pe cand de mult posibil formulari ce l-ar putea ihiba pe cadidat. Daca vrei sa aplici pentru un job remote in aceasta perioada, click aici pentru a afla mai multe despre telemunca: ce inseamna si cum poti fi productiv de acasa. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.