Top 5 abilitati de care ai nevoie pentru a gasi un job bun

In perioada actuala angajatorii sunt in cautarea persoanelor cu abilitati de tip „soft“, pe langa cele tehnice.Cei care doresc sa fie activi pe piata muncii trebuie sa fie bine pregatiti din acest punct de vedere.Avand in vedere ca societatea este in continua schimbare, nu se stie care vor fi cerintele pe piata muncii peste alti 20 de ani insa este important sa puneti accent pe dezvoltarea echilibrului mintal si a inteligentei emotionale.

Daca vreti sa fiti eligibili pentru un loc de munca bun trebuie sa aveti dorinta de a invata in permanenta.Doar in acest fel puteti fi mereu la curent cu toate noutatile care apar cu o mare repeziciune.Schimbarile sunt alerte, de aceea trebuie sa fiti mereu pregatiti de a intra in piata muncii, indiferent ce cerintele actuale. Desigur ca de la o anumita varsta, oamenii sunt reticenti la schimbare si nu mai au aceeasi dorinta de a invata.

In acest secol, stabilitatea de odinioara a fost inlocuita cu schimbarea continua iar pentru a va adapta schimbarilor trebuie sa va gasiti un echilibru psihic. Cei care sunt in cautarea unui loc de munca trebuie sa se identifice atat prin abilitati soft cat si prin abilitati tehnice.

Abilitatile de tip soft se refera la caracterul angajatului, sunt de fapt abilitatile folosite in interactiunea cu colegii si sefii. Abilitatile tehnice, sunt cele asimilate in perioada educatiei scolare. Acestea sunt absolut necesare pentru a desfasura o anumita munca si sunt completate perfect de inteligenta emotionala si echilibrul interior.

Chiar daca sunteti un bun profesionist in lipsa abilitatilor soft aveti sanse minime de angajare.Este foarte important pe langa atrubutiile pe care le aveti la locul de munca sa dati dovada de inteligenta emotionala si sa interactionati in mod optim cu colegii de munca. O buna intelegere si comuniune maximizeaza calitatea muncii desfasurate in echipa.

Comunicarea reprezinta cea mai importanta abilitate de tip soft. Daca vizati un post de management trebuie sa fiti un bun orator si sa puteti comunica atat verbal cat si non verbal, pentru a va face inteles. In plus, trebuie sa invatati sa ascultati activ si sa oferiti feedback constructiv, pentru a sustine ideea subalternilor cu afirmatii clare sau replici constructive.

O alta abilitate de tip soft se refera la impartirea echitabila a responsabilitatilor. Munca in echipa trebuie sa fie coordonata atent pentru a reusi sa va duceti obiectivele la bun sfarsit in mod practic si eficient.

In primul rand, trebuie sa existe o buna comunicare si intelegere dar este nevoie si de respectarea termenelor limita si mediatizarea conflictelor, atunci cand colegii au pareri diferite despre un anumit aspect. In unele situatii, poate sunteti pusi in ipostaza de a negocia.

Este important sa stiti sa ascultati, sa intelegeti si sa gasiti intotdeauna o cale de mijloc. Lucrurile se pot modifica pe parcurs de aceea trebuie sa fiti pregatiti sa acceptati si un alt punct de vedere, chiar daca acesta nu coincide cu parerea proprie. Si in acest context, este vorba despre modul de a ne adapta la schimbare.

Flexibilitatea se afla in stransa legatura cu inteligenta emotionala iar creativitatea este cea care le armonizeaza perfect. Toate aceste abilitati ocupa un loc de top si maresc considerabil sansele de a va integra pe piata muncii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.