Tipuri de fotografii

Este foarte important sa intelegeti toate tipurile de fotografii pentru a va stabili un stil propriu sau pentru a avea cunostinte despre acestea. Stiind despre existenta acestor tipuri de fotografii, va veti alege cu usurinta un anumit stil care vi se potriveste cel mai bine.

Fotografierea obiectelor realizate de catre om

Fotografia de produs

De obicei acest tip de fotografie de produs este realizata intr-un studio, cu o lumina foarte buna. Lumina accentueaza caracteristicile produsului fotografiat, de aceea acest tip de fotografie poate fi realizat foarte usor. Principalul scop al acestei fotografii este de a surprinde cat mai bine calitatile oferite de produs, acestea potrivindu-se cu viziunea companiei in cauza.

Fotografia culinara

Un alt tip de fotografie este cea a produselor alimentare, aceasta fotografie a devenit foarte cunoscuta datorita retelelor sociale. Ideea acestei fotografii este de a prezenta preparatele culinare, in cel mai apetisant mod posibil. Fotografii culinari vor inlocui alimentele reale cu inlocuitori artificiali, astfel incat aspectul sa fie unul mult mai placut.

Fotografia in natura

Fotografia macro

Acest tip de fotografie este si unul foarte accesibil si anume arta de a captura micile creaturi carora nu le acordam o atentie suficienta in viata de zi cu zi. Aceasta fotografie este asociata cu imagini care prezinta obiecte nano precum fulgi de zapada sau insecte.

Fotografia aeriana

Acest tip de fotografie este o ramura a landscape-ului, fiind chiar un gen de sine statator. Ea este totusi populara chiar si in ziua de azi datorita aparitiei dronelor, acest tip de fotografie prezentand imagini realizate la mare altitudine. De asemenea, ea mai prezinta si imagini in care subiectul este creat de om si anume orasele mari cu niste cladiri impresionante.

Peisajul

Fotografia de tip landscape este un alt mod de a numi peisajul, acest tip de fotografie implica si realizarea unor fotografii care prezinta ca si scena principala natura. Uneori poate fi vorba despre o scena mica si intima, dar in alte situatii vorbim despre un peisaj maret. Privitorul poate fi dus in acest fel in mijlocul naturii si se poate bucura de lucrurile pe care aceasta le ofera. Landscape-ul este asadar unul dintre cele mai populare tipuri de fotografie.

Fotografierea oamenilor

Portretele

Acesta este unul dintre cele mai populare tipuri de fotografie, ele reprezentand figura umana. Se pot realiza portrete de familie, fotografii artistice, dar si lucrari comerciale care implica folosirea portretelor. Scopul portretizarii este de a accentua in primul rand caracterul uman. De asemenea, se suprinde in acest fel personalitatea, dar si emotia unui individ intr-o imagine.

Pentru a suprinde aceste lucruri, va trebui totusi sa studiezi cateva aspecte care tin de domeniul artistic precum este si cazul editarii, compozitiei, dar si al incadrarii.

Fotografia de eveniment

Exista multe evenimente care pot fi fotografiate, precum sunt cele corporative, paradele, dar si concertele. Daca va doriti sa va specializati pe acest tip de fotografie, atunci va trebui sa va asteptati la interactiuni umane, dar si la un ritm de munca foarte rapid. Acest tip de fotografie poate transmite emotii, de aceea spectatorii pot retrai momentele la care au luat parte.

Fotografia la nunti

Fotografiile nuntilor trebuie sa fie perfecte, de aceea fotografii trebuie sa stie cu exactitate cum sa se foloseasca de o camera pentru a surprinde emotiile oamenilor. Acest tip de fotografie este dificil de abordat si veti avea o singura sansa pentru a realiza o fotografie cat mai buna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.