Tipuri de faruri. Care este cel mai bun?

Orice sofer stie ca o pereche de faruri auto  de buna calitate poate sa faca diferenta intre siguranta si nesiguranta pe sosea. In utlimii ani s-au dezvoltat foarte multe tehnologii de iluminare, majoritatea farurilor ajungand sa fie puternice si sa asigure claritate.

Atunci cand achizitionezi o pereche de faruri, trebuie sa te asiguri, in primul rand, ca este legal sa le folosesti. Legislatia precizeaza ca farurile trebuie sa aiba o anumita putere si sa se incadreze in anumite culori de lumina.

Scopul principal al acestor lumini auto este de a oferi o siguranta cat mai mare. Scopul secundar este acela de a fi cat mai placute din punct de vedere estetic. Optiunile pe care le ai la indemana sunt urmatoarele:

  1. Farurile cu halogen. Sunt cele mai simple variante pe care le poti achizitiona. Practic, sunt becuri incandescente, cu care sunt echipate foarte multe masini si care asigura un raport excelent intre pret si performanta. La aceste faruri, intensitatea luminii este data de puterea becului folosit si de o oglinda care este pozitionata langa acesta. Farurile cu halogen sunt usor de intretinut, pot fi inlocuite cu usurinta de catre oricine si se gasesc peste tot.
  2. Farurile cu xenon. BMW a fost primul producator care le-a implementat pe o masina de serie, in anii ’90. Denumite si HID, aceste faruri folosesc un bec special cu tensiune mult mai mare decat in cazul celor cu halogen. In componenta farurilor cu halogen intra destul de multe piese, ceea ce le face destul de costisitoare. Becurile sunt umplute cu un gaz numit xenon, de unde vine si denumirea farurilor. Avantajele acestor faruri sunt date de cantitatea mai mare de lumina si de reglarea intensitatii in functie de cat de incarcata este masina.
  3. Farurile cu LED. Cele mai cautate faruri din prezent sunt cele cu LED. Sunt variante moderne, care asigura o lumina foarte puternica si au reusit sa revolutioneze industria auto. LED-urile sunt mult mai economice in ceea ce priveste consumul de energie, ofera o vizibilitate foarte buna pe timp de noapte si sunt din ce in ce mai atractive. Tocmai de aceea, multi producatori aleg sa le foloseasca din faza initiala.

Daca vrei, asadar, o pereche de faruri de calitate, este recomandat sa optezi pentru cele cu LED. Pe https://dcaevolution.ro gasesti numeroase modele atractive, care nu iti ofera doar lumina puternica, ci iti imbunatatesc masina din punct de vedere estetic. Desi sunt destul de costisitoare in comparatie cu farurile cu halogen, merita investitia, fiind piese ce rezista foarte multa vreme.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.