Studierea limbii engleze – o placere in cadrul Novakid.ro. Descopera metoda CLIL

Ce este invatarea integrata de continut si limba (CLIL)? De ce este eficienta? Cercetarile arata ca elevii care invata o limba straina folosind metoda CLIL sunt mai motivati si mai pregatiti sa faca fata dificultatilor lingvistice si academice, descurcandu-se mai bine si la alte discipline scolare.

Profesorii platformei de limba engleza online Novakid, scoala de limba engleza online pentru copii nr. 1 din Europa, utilizeaza aceasta metoda de la lansarea Novakid in Romania. Iata de ce.

Invatarea integrata de continut si limba (CLIL) este una dintre metodologiile care propun ca predarea si comunicarea sa se faca direct in acea limba straina, fara momente de conectare intre elev si profesor in limba nativa. Asa cum spune si numele, aceasta metoda are doua directii: studentii formeaza o baza de cunostinte intr-o anumita materie (de exemplu: geografie, istorie, biologie) si, in acelasi timp, isi dezvolta abilitatile lingvistice.

Acest procedeu a aparut si s-a dezvoltat in mod activ in Europa, ca reactie la variantele ineficiente de invatare a limbii engleze care existau intre anii 1980 si 1990, ce nu puteau forma elevi care sa comunice fluent in viata de zi cu zi.

Novakid Romania sustine eficienta CLIL

In prezent, CLIL este practicata in multe scoli din Europa, fiind iubita atat de copii, cat si de parinti. S-a dovedit a fi o metoda fiabila de invatare a limbii engleze si a castigat mult respect in randul profesorilor.

Cercetatorii Wolff si Dalton-Puffer spun ca aceasta abordare este atat de eficienta datorita urmatorilor factori cheie:

  • In primul rand, imersiunea in mediul real al limbii straine, in care engleza nu este scopul, ci mijlocul de educatie;
  • In al doilea rand, utilizarea materialelor autentice, care ajuta la o mai buna invatare a informatiilor lingvistice;
  • In al treilea rand, un profesor vorbitor nativ faciliteaza imbunatatirea semnificativa a abilitatilor conversationale in limba engleza si a competentei de comunicare.

Cum aplica Novakid metoda CLIL

Platforma online de limba engleza Novakid foloseste metoda CLIL ca principal instrument de invatare in cursurile Time2Talk si Virtual Explorer, precum si in timpul unor lectii de engleza generala.

Lectiile dezvoltate in jurul acestei abordari permit studentilor sa se cufunde in discutii despre cele mai interesante si relevante subiecte: istoria lumii, probleme de ecologie, misterele omenirii, precum si sa invete despre geniile din trecut sau mintile stralucitoare ale prezentului.

Cum se desfasoara discutiile? In engleza, desigur! Profesorii Novakid sunt vorbitori nativi, iar platforma online special dezvoltata creeaza toate conditiile necesare pentru „imersiunea” deplina in subiect si interactiunea activa pe toata durata lectiei.

„Ceea ce este special la utilizarea acestei metode in cadrul Novakid este faptul ca fiecare lectie e interactiva si ilustrativa. Toate cursurile au cuvinte si seturi de constructii lexicale pe care elevii trebuie sa le foloseasca in timpul tururilor 3D sau a discutiilor cu profesorul. Platforma interactiva si tehnologia VR fac acest proces educational interesant si captivant”, spune Amy Krolevetskaya, sefa programelor educationale Novakid.

Va doriti ca piticii vostri sa nu invete doar engleza, ci si sa descopere lumea prin intermediul ei? Inscrieti-i la o lectie de proba gratuita pe site-ul Novakid.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.