Ouăle cresc riscul de boli cardiovasculare?


Consumul de ouă: efecte pozitive şi negative Un ou întreg conţine 210 mg colesterol, care este mai mare decât jumătate din necesarul de colesterol pentru o singură zi. El mai conţine şi aproape 5 grame de grăsime, inclusiv 1,6 grame grăsimi saturate. Aproape toate acestea se găsesc în gălbenuş. În schimb, albuşul are numai 0,06  grame grăsime, fără colesterol şi grăsimi saturate. 
Însă, în afară de grăsimile saturate şi colesterolul, gălbenuşul este sursă de acizi graşi Omega-3, 100-200 mg/ou. Diferenţa este că în albuş nu se găsesc acizi... citeste mai mult


 
17 Mai 2018 in Life, Vizualizari: 44, Sursa: Adevarul
 

Comentarii

Fii primul care comenteaza aceasta stire!

Ziare pe twitter


Un pianist rus, de talie internationala, traieste un calvar de cand Protectia Copilului din Marea Britanie i-a luat fiul: Din cauza lor, baiatul mi-a spus ca nu mai crede in Dumnezeu
Aduceti fiul lui Eugene acasa!

Stiri in timp real

 
«
»
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31