Cinci motive pentru care ar trebui să măncăm ouă


Proasta reputaţie a oului este de-acum istorie şi ea se datorează unei greşite înţelegeri a beneficiilor pe care acest adevărat superaliment îl are pentru sănătate, atrag atenţia specialiştii.
Nu există nicio diferenţă nutriţională între oul de găină cu coajă albă şi cel cu coajă maronie, aşa cum am putea crede.  Un ou mediu aduce doar 3% din aportul caloric într-o dietă de 2.000 de kilocalorii asigură 1,1% din necesarul proteic al respectivei diete, potrivit Abecedarului de nutriţie, coordonat de prof.dr. Nicolae Hâncu, medic primar de diabet, nutriţie şi boli metabolice.
Potrivit aceleiaşi surse, oul conţine într-o... citeste mai mult


 
13 Septembrie 2018 in Sanatate, Vizualizari: 72, Sursa: Adevarul
 

Comentarii

Fii primul care comenteaza aceasta stire!

Ziare pe twitter


Un pianist rus, de talie internationala, traieste un calvar de cand Protectia Copilului din Marea Britanie i-a luat fiul: Din cauza lor, baiatul mi-a spus ca nu mai crede in Dumnezeu
Aduceti fiul lui Eugene acasa!

Stiri in timp real

 
«
»
Mo Tu We Th Fr Sa Su
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30