Care este diferenţa dintre caşcaval, telemea şi mozzarella


Roquefort – brânza cu mucegai   Produsă în Franţa – care-şi dispută, îmrepună cu Elveţia şi Olanda, titulatură de „ţară a brânzeturilor“ – , este una din cele mai cunoscute brânzeturi pe plan mondial. Este făcută din lapte crud de oaie şi lăsată să se matureze în grote. Se spune că apariţia ei se datorează unui cioban îndrăgostit, care şi-a uitat într-o zi mâncarea – brânza de oaie şi pâinea – într-o peşteră. După un timp, când s-a întors să-şi recupereze bunurile, şi-a găsit brânza „atacată“ de acel  Penicillium roqueforti, mucegaiul care dă savoare... citeste mai mult


 
26 Octombrie 2017 in Life, Vizualizari: 26, Sursa: Adevarul
 

Comentarii

Fii primul care comenteaza aceasta stire!

Ziare pe twitter


Un pianist rus, de talie internationala, traieste un calvar de cand Protectia Copilului din Marea Britanie i-a luat fiul: Din cauza lor, baiatul mi-a spus ca nu mai crede in Dumnezeu
Aduceti fiul lui Eugene acasa!

Stiri in timp real

 
«
»
Mo Tu We Th Fr Sa Su
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31