Solutia software Autodesk Revit 2022 si functionalitatile acesteia

0
852

Programele asistate de calculator sunt utilizate de ani buni in domenii precum arhitectura, electronica, constructii, cartografiere sau proiecte de infrastructura.Lider de piata in programele asistate de calculator pentru aceste domenii de activitate este Autodesk. Printre cele mai importante si eficiente solutii software de la Autodesk este Revit.

Autodesk Revit este o aplicatie de tip Building Information Modeling (BIM) care ofera accesul la o gama diversificata de extensii pentru facilitarea proiectarii pe baza modelelor inteligente. Aceste aplicatii pentru BIM sunt folosite in cadrul etapelor de proiectare, planificare, contructie si administrare a diferitelor proiecte de infrastructura sau de constructii.

Noile functionalitati ale Autodesk Revit 2022

Versiunea Revit 2022 a celor de la Autodesk ofera utilizatorilor optiunea de a configura si de a gestiona proiectele cu ajutorul tehnologiilor Generative Design si Route Analysis. Autodesk Revit 2022 aduce functii noi pe patru paliere diferite pentru profesionistii in proiectarea diferitelor tipuri de constructii.

Aceste functii noi sunt foarte eficiente pentru reducerea timpului necesar in proiectarea modelelor arhitecturale, pentru cresterea eficientei in realizarea documentatiei pentru fiecare proiect, pentru schimbul de date intre diferite aplicatii, dar si pentru capacitatea de a dezvolta aplicatii de tip add-on in mediile Dynamo sau Revit API.In vederea facilitarii proceselor de proiectare in arhitectura, Revit 2022 aduce imbunatatiri si noutati prin faptul ca ofera accesul la modele inteligente care folosesc pereti cu parament inclinat pentru care se poate mentiona panta specifica.

De asemenea, modulele Generative Design si Route Analysis au adus imbunatatiri in ceea ce inseamna analizarea unui numar mai mare de alternative privind un proiect anume si ulterior optimizarea traseelor in cadrul unei cladiri. In aceasta optimizare se tine cont de regulile de distantare fizica conform normelor actuale. Versiunea Autodesk Revit 2022 utilizatorii au acces la functii pentru dispozitive de protectie la incendii, echipamente medicale, dispozitive pentru constructie temporara sau pentru circulatie pe verticala.

Incepand cu versiunea Revit 2022, Autodesk devine primul program asistat de calculator care ofera posibilitatea de export pentru modele arhitecturale si structurale in formatul IFC4. Acest lucru se realizeaza cu functia IfcExporter, aceasta functie folosind inclusiv date de localizare a unui amplasament in format EPSG pe baza standardului certificat IFC. Prin functiile care permit schimbul de date cu alte aplicatii, Revit 2022 ofera flexibilitate si corelare eficienta intre proiectele de arhitectura si proiectele pentru retele de infrastructura.

La nivelul elaborarii documentatiei de proiect, Revit 2022 asigura restrictionarea straturilor de finisaj pentru pereti in vizualizarile plane. In ceea ce priveste dezvoltarea de aplicatii, Revit 2022 implementeaza versiunea Dynamo 2.10 pentru automatizarea planselor si a vizualizarilor Revit, dar in acelasi timp ofera acces la API-uri noi pentru sketch, Color Fill, etichete Viewport sau modele Cloud.

Licentiere pentru Autodesk Revit 2022

Daca iti doresti sa facilitezi activitatea de proiectare a cladirilor, solutia software Autodesk Revit 2022 este cea mai potrivita alegere. Poti beneficia de licentiere Revit 2021, dar si pentru alte solutii software Autodesk apeland la serviciile CADexpert NET.Aceasta firma specializata in solutii software de tip CAD, BIM, proiectare, vizualizare si Project Management ofera de asemenea licentiere pentru Autodesk Arhitecture, Engineering & Construction (AEC). Pentru a descoperi intreaga gama de produse software si servicii oferite de cei de la CADexpert NET, te invitam sa accesezi www.cadexpert.eu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.