Smart living,better living: trenduri in tech pentru ultima jumatate a lui 2021

Pandemia de Covid-19 a accelerat digitalizarea si automatizarea, permitandu-ne sa ne transformam tot mai mult viata intr-una smart, intr-una mai de calitate, ajungand astfel la ceea ce numim „best living” – cel mai bun mod in care poti trai viata.

O revolutie digitala substantiala are loc in intreaga lume. Inovatia, agilitatea si dezvoltarea continua a pietei sunt accelerate de modernizarea continua a produselor tehnologice. Efectul pandemiei va fi unul de cursa lunga, iar tranzitia catre digital va continua – daca companiile nu tin pasul cu trendurile digitale, va fi o provocare pentru ele sa reziste.

Aceasta jumatate a lui 2021 seteaza niste directii clare in tech, care devin tendintele dupa care ne vom ghida in urmatoarea perioada.

1.Inteligenta artificiala (IA)

In jurul inteligentei artificiale exista un „hype” inca de la inceputul acestei decade. Cu toate acestea, ramane un trend major in tech intrucat impacteaza la nivel macro felul in care traim si muncim.

Recunoasterea vocala, aplicatiile de ride-sharing, asistentul personal de pe smartphone si aplicatiile de navigatie sunt dovada vie ca nu ne-am putea imagina lumea fara inteligenta artificiala.

Cautam sistemele smart peste tot in ariile vietii noastre: de la aplicatii care sa ne salveze si pana la un frigider sau o combina frigorifica BEKO inteligenta, care isi regleaza automat temperatura, produsele tech inteligente sunt viitorul in casele si vietile noastre. Vor deveni, cu siguranta, indispensabile noua – smart living este best living si asa va ramane pentru o lunga perioada de timp.

2.Birou virtual – digital workplace

Odata cu izolarea la domiciliu din 2020, am vazut cat de bine lucram atunci cand suntem in mediul nostru, in biroul de acasa – biroul digital este o tranzitie fundamentala in felul in care muncim. Companiile imbratiseaza tehnologia pentru a optimiza productivitatea individuala si de grup, colaborarea si un mai bun randament al individului.

Un birou digital se poate pune la cale cu usurinta in 2021, pentru ca avem toate resursele necesare pentru a lucra remote, iar avantajele sunt nenumarate. In primul rand, un digital workplace este mult mai masurabil si usor de administrat, ofera flexibilitate si ajuta nu doar la cresterea productivitatii, ci si la cresterea starii de bine in timpul programului.

3.Securitate, organizare, tranzitii

Ultimele trei coordonate ale lui 2021 in tech sunt securitatea, organizarea si tranzitia. Sa le luam pe rand: securitatea capata o importanta mai mare ca niciodata, astfel ca devenim din ce in ce mai interesati de cybersecurity si cum ne putem proteja (dar si apara in online).

Organizarea este un trend major al lui 2021 pe mai multe paliere – atat in design interior, cat si in tech; avem parte de o „curatenie generala” in spatiul nostru digital si acordam atentie unei organizari minutioase. Iar aplicatiile pe care le avem la dispozitie pentru acest proces nu sunt putine.

In ce priveste tranzitiile, putem vorbi despre un real proces de mutare a vietii in online, intr-o oarecare masura: cumparaturile fizice dispar incet, dar sigur, iar vizita la medic poate fi si ea facuta acum virtual. O alta tranzitie este cea catre produse inteligente in defavoarea celor clasice; de exemplu, biciclete electrice barbati, trotinetele si scooterele electrice devin modul favorit prin care ne deplasam dintr-un loc in altul. Motivul? Rapiditate, accesibilitate si sustenabilitate.

2021 sta sub umbrela unor schimbari tehnologice majore, pentru ca intelegem, in sfarsit, cat de tare suntem dependenti de tehnologie. Si, in aceeasi masura, invatam sa o folosim in favoarea noastra, cu un singur scop: simplificarea vietii pe de-o parte si, pe de cealalta parte, cresterea calitatii ei. Pentru ca smart living este best living.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.