Serviciile de repatriere ale decedatilor, un real ajutor in cele mai dificile clipe

Lipsa unui loc de munca bine platit si dorinta pentru un trai mai bun, ii determina pe cei mai multi romani sa aleaga calea strainatatii. Nu de putine ori, soarta ii duce pe cei apropiati noua spre un sfarsit neasteptat, intr-o alta tara.

Astfel, o provocare pentru rudele celui decedat este sa aduca trupul neinsufletit in Romania, pentru a-i organiza ceremonia de inmormantare. Salvarea vine insa, de la firme de pompe funbre care ofera servicii de repatriere decedati dar si asistenta in organizarea funeraliilor, transportul, sicrie si accesorii funerare, dar si alte servicii.

De obicei, o firma de pompe funebre profesionista poate oferi suport logistic si ofera pachete complete de servicii funerare, in functie de nevoile clientilor.
Serviciile de repatriere decedati sunt deseori complexe dar, care ofera un ajutor prompt si eficient rudelor, aducand o mica alinare celor care sufera dupa o asemenea pierdere.

Cum se face repatrierea

Prima etapa dar si cea mai dificila este obtinerea tuturor documentelor complete din tara in care s-a produs decesul, proces care ar putea dura de la 2 la 6 zile in functie de tara in care a avut loc decesul. Cu toate avizele obtinute si cu procurarea documentatiei necesare, se poate ridica trupul neinsufletit de la morga si incarcarea acestuia in sicriul special pentru efectuarea transportului funerar international.

Este bine de stiut ca sicriele de repatriere sunt construite special pentru a corespunde normelor si legislatiei internationale. Acestea sunt realizate in mod special pentru serviciile de repatriere. Sicriul Standard trebuie sa fie fabricat la standartul de calitate in conformitate cu normele europene ale politiei mortuare si trebuie sa contina un sicriu de zinc in interiorul sau (sicriul normal de lemn are in interior un alt sicriu din zinc).

Persoana decedata va fi inchisa ermetic (capac sudat) in sicriul de zinc. Apoi se va inchide capacul de lemn al sicriului cu 24 de suruburi, dupa care va fi sigilat de agentul de la Politia Mortuara cu sigiliul final. Acesta nu va putea fi deschis in Romania decat in cazuri exceptionale.

Legea Politiei Mortuare din Comunitatea Europeana prevede fara echivoc folosirea unui sicriu special. De asemenea, membrii echipei de transport funerar sunt instruiti sa conduca cu prudenta si sa respecte legile si reglementarile rutiere, astfel incat sa poata oferi un transport sigur si securizat. Totodata ei sunt pregatiti sa gestioneze situatii neasteptate sau dificile, oferind sprijin si confort familiilor in aceste momente sensibile.

In ce consta serviciul de repatriere:

Frima de servicii funerare se ocupa de toate serviciile de repatriere, ca familia indoliata sa fie linistita din acest unct de vedere si sa se poata concentra asupra lucrurilor care conteaza. Astfel, societatea care ofera servicii de repatriere decedati se va ocupa si de obtinerea documentatiei necesare repatrierii: certificatul de deces, pasaportul mortuar, ajutorul financiar de la stat.

Aducerea inapoi in tara a persoanei decedate

Serviciile repatriere decedat vizeaza plecarea celor de la firma de pompe funebre in tara din Europa in care a decedat persoana apropiata si aducerea corpului inapoi in Romania in cel mai scurt timp posibil. Firmele de pompe funebre pot pleca in orice tara din Europa pentru a repatria persoana decedata. Transportul se realizeaza cu mijloace de transport profesioniste si omologate conform legii.

Transportarea la capela si ghidarea pentru ultimii pasi ramasi

Dupa finalizarea procesului de repatriere, te poate ajuta cu transportul si depunerea la capela a sicriului, iti poate preda toate actele necesare si te poate indruma si explica care sunt ultimii pasi ramasi:
– Se pune la dispozitie sala frigorifica in care este tinut defunctul pana in momentul inmormantarii
– Se ofera transportul si depunerea sicriului la capela
– Se explica familiei indoliate care sunt ultimii pasi ramasi

Care sunt costurile reale

Firma de pompe funebre va prezenta de la inceput o lista cu costurile serviciilor repatriere decedati si o estimare pentru cele care difera de la caz la caz. O firma profesionista mentine o relatie transparenta cu respectivul client pe durata intregului proces, iar pretul agreat ramane neschimbat pe parcursul intregului proces de repatriere.

Cat dureaza repatrierea?

Repatrierea decedatilor poate dura intre 2 si 6 zile lucratoare, in functie de tara in care s-a produs decesul.

Firma de pompe funebre se poate ocupa de toate cele necesare

De retinut, nu este obligatorie deplasarea familiei indoliate in tara de unde se va efectua repatrierea.

Utilizarea de masini autorizate

Efectuarea transportului funerar este realizat cu ajutorul unor autovehicule autorizate, in conformitate cu legislatia Uniunii Europene.

Care sunt documentele necesare

Certificat de deces
Procurarea certificatului constatator al decesului care se poate obtine de la spital sau de la procuratura.

Inregistrare deces
Inregistrarea decesului la autoritatile locale din tara in care s-a produs decesul.

Certificat de imbalsamare

In anumite situatii este necesara si procurarea certificatului de imbalsamare si efectuarea acestei operatiuni pentru corpul decedat.

Pasaport mortuar

Intocmirea pasaportului mortuar trebuie efectuata obligatoriu doar de o firma autorizata.

Documentatia specifica tarii

Procurarea altor documente prevazute de legislatia tarii in care a survenit decesul.

Repatrierea decedatului

Asezarea persoanei decedate in sicriul pentru repatriere. Operatiunea trebuie sa se efectueze conform cu normele specifice tarii unde s-a intamplat decesul.

Firma de pompe funebre One Marck International ofera servicii de repatriere decedati, conferind garantia celor mai bune servicii funerare in Bucuresti si in zonele limitrofe, respectand suma alocata pentru acest eveniment trist, dar si preferintele membrilor familiei indurerate. Contactati chiar astazi casa One Marck International pentru a afla mai multe detalii si pentru a obtine cele mai bune oferte de preturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.