Secrete in plantarea semintelor de flori

Curand temperaturile placute vor incepe sa-si faca resimtita aparitia. Iar diminetile si serile ar putea fi mai placute in alegerea servirii micului dejun in gradina, ori a unei seri de relaxare in aer liber. Florile au capacitatea nu doar de a-ti infrumuseta gradina, ci si de a-ti aduce zambetul pe buze si intreaga energie de care ai nevoie pentru a te simti in largul tau. Iata 4 secrete cu si despre plantarea semintelor de flori, ce ti-ar putea fi de folos.

Achizitia semintelor de flori

Daca inca n-ai reusit sa-ti faci wishlist-ul de seminte sau nu ai o idee foarte vaga cu privire la ce specii ti-ai dori, mai arunca un ochi si pe aceste seminte de flori. Vei gasi nenumarate sugestii, de la seminte de muscate, floarea soarelui decorativa, ochiul boului, clopotei, dalia si multe altele, in pachete generoase, dar si la pret competititiv.

Nu uita sa tii cont si de florile deja existente in gradina, de clima, tip de sol, ori de asteptarile tale de la o anumita planta, astfel incat si bulbi-flori.ro sa-ti poata oferi orientarea de care ai nevoie in cazul in care nu esti ferm decis.

Fortarea germinarii

Ai experienta in gradinarit? Fie ca da sau ca nu, aducem la cunostinta ta ca ciclul de dezvoltare al semintelor poate fi incurajat, astfel incat si primele flori sa apara intr-un timp mult mai scurt, iar rata de prindere la transferul in sol sa fie mult mai mare. Ca de exemplu, poti adauga semintele intre doua servetele sau straturi de vata, pe care sa le stropesti ulterior cu apa, constant.

De asemenea, le poti planta intr-un vas de plastic (precum fundul unei sticle), pe care s-o acoperi cu o membrana cu gauri din loc in loc, pentru a favoriza germinarea semintelor. Poti planta ulterior semintele in pamant (de exemplu, la un interval de 8 ore dupa ce au stat in mediu umed) sau la cateva zile/saptamani, dupa ce coltii/radacinile plantelor au inceput sa-si faca aparitia.

Plantarea semintelor

Odata germinate sau in momentul in care le plantezi, asigura-te ca esti la curent cu distanta de plantare intre flori, cu tipul de sol si resurse pe care acestea il necesita, cu perioada adecvata de plantare ca, la momentul potrivit, sa te poti bucura de o gradina generoasa de flori. Fiecare sortiment are propriile sale necesitati astfel ca, unele se planteaza primavara, altele vara sau toamna devreme.

Alegerea ingrasamantului

Poti contribui la buna dezvoltare a semintelor/florilor si inclusiv la cresterea perioadei in care floarea va sta inflorita apeland la ingrasamant. Exista atat fertilizanti artificiali pe care-i gasesti in magazine, dar poti apela si la cateva resurse practice care vor asigura nutrientii excelenti pentru flori. Ca de exemplu, mix-ul dintre cojile de fructe, legume, frunze etc. se pot transforma in elemente intens nutritive pentru florile tale.

De asemenea, unele dintre ele, precum cojile de banana, sunt renumite inclusiv vizavi de capacitatea lor naturala de combatere a daunatorilor care ar putea afecta negativ dezvoltarea plantelor. Acum ca stii toate aceste mici secrete, nu ramane decat sa pornesti in alegerea si plantarea semintelor de flori preferate. Iti uram mult succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.