Savureaza Traditia: Retete autentice de sarmale romanesti pentru oricare gust

Descopera cum sa prepari acasa sarmale suculente, urmand retete traditionale romanesti. Fie ca preferi sarmalele cu carne sau cele de post, vei gasi aici cele mai gustoase variante pentru a-ti incanta familia.

Umplutura de carne pentru sarmale

Sarmalele sunt versatile si se pot adapta gusturilor fiecaruia. Desi carnea tocata de vita este frecvent utilizata, nu exista o regula stricta. Ai libertatea de a alege intre carne de porc, pasare, vita, sau chiar un amestec, si variante vegetariene cu ciuperci sau legume. Mirodeniile aromate, cum ar fi mararul, piperul, cimbrul si altele, sunt esentiale pentru a oferi sarmalelor un gust autentic.

Sarmale oltenesti

Ingrediente :

1 kg carne tocata de porc
1 L suc de rosii
400 gr orez
2 linguri bulion
2 linguri ulei
2 cepe
Foi de varza murata
Condimente: marar, foi de dafin, sare, piper, boia dulce

Mod de preparare

Ceapa se toaca si se caleste in ulei, urmata de adaugarea orezului si condimentelor. Dupa ce orezul se umfla, se adauga bulion si putina apa si se lasa pe foc pentru cateva minute. Amestecul se lasa sa se raceasca, apoi se combina cu carnea si sucul de rosii. Sarmalele se invelesc in foi de varza si se asaza intr-o cratita, alternand straturi de sarmale cu varza tocata si condimente. Se adauga sucul de rosii si apa si se fierb la foc mic pentru 1-2 ore.

Sarmale in foi de vita

Ingrediente:

1 kg carne tocata de pasare
2 oua
O ceapa, un morcov
5 linguri orez, 5 linguri pasta de tomate
Foi de vita
Marar, cimbru, foi de dafin, sare, piper

Mod de preparare

Ceapa si morcovul se calesc, apoi se adauga pasta de tomate si condimente. Amestecul se combina cu carnea, orezul, ouale si mararul. Sarmalele se invelesc in foi de vita oparite si se fierb intr-o cratita cu apa pana cand carnea este gatita.

Sarmale cu carne de porc si foi de varza dulce

Ingrediente:

1 kg carne tocata de porc
100 grame orez
2 cepe, 2 linguri ulei
100 g bulion/pasta de tomate
1 varza mare dulce
Piper, sare, marar, cimbru, frunze de dafin

Mod de preparare

Varza se opareste, iar carnea se amesteca cu orezul spalat. Ceapa se toaca, se adauga condimente si bulion, se fierbe putin si se combina cu carnea si orezul. Sarmalele se invelesc in foi de varza si se fierb in straturi, alternand cu varza tocata si condimente.

Sarmale cu carne de vita si porc

Ingrediente:

1 kg carne tocata porc si vita
2 cepe
200 gr orez
200 gr costita afumata
3 linguri bulion
1,5 kg varza murata
Suc de rosii
Sare, piper, cimbru

Mod de preparare

Ceapa se caleste, se adauga orezul si bulionul si se combina cu carnea. Sarmalele se invelesc in foi de varza si se asaza in straturi cu bucati de costita afumata. Se adauga bulion, varza tocata si condimente, apoi se fierb la foc mic.

Reteta pentru sarmale de post

Ingrediente:

o varza acra
150 g orez
250 g ciuperci
2 morcovi
2 cepe
250 ml suc de rosii
100 ml ulei
1/2 legatura marar
1/2 legatura patrunjel
3 legaturi ceapa verde
sare, piper

Mod de preparare

Varza se desareaza, iar ceapa si morcovul se calesc, adaugandu-se ciupercile si condimentele. Orezul se fierbe separat si se combina cu amestecul de legume si verdeata. Sarmalele se invelesc in foi de varza, se leaga estetic si se fierb intr-o cratita cu suc de rosii si apa.

Asadar, indiferent de alegerea ta, fie ca sunt sarmale traditionale sau de post, aceste retete iti vor oferi un gust autentic si delicios, perfect pentru orice ocazie speciala sau masa in familie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.