Sa ne familiarizam cu ceea ce inseamna trusoul pentru botez

Botezul este unul dintre cele mai importante evenimente in sanul unei familii, fiind acel moment special in care un nou nascut primeste numele unui crestin. Chiar daca bebelusul de doar cateva luni nu percepe importanta momentului, pentru familia acestuia si pentru cei apropiati botezul are o foarte mare insemnatate.Tocmai de aceea fiecare familie care urmeaza sa isi crestineze bebelusul isi doreste ca totul sa fie organizat impecabil, in cel mai mic detaliu.

Alaturi de parinti si de bunici, printre cei care sunt foarte emotionati atunci cand vine vorba despre momentul botezului sunt fara doar si poate nasii. Este cu adevarat emotionant sa stii ca vei deveni parintele spiritual al unui mic suflet care abia a venit pe lume. Insa dincolo de emotiile nasilor, acestia trebuie sa aiba in vedere respectarea anumitor datini si obiceiuri, iar unul dintre acestea se refera la pregatirea unui trusou botez.

Ce regasim intr-un trusou botez?

Perechile de nasi care sunt pentru prima data in aceasta ipostaza foarte probabil nu sunt la curent cu toate obiceiurile si toti pasii care se regasesc intr-un eveniment precum botezul unui nou nascut. Tocmai de aceea este important ca fiecare pereche de nasi sa cunoasca ce elemente se regasesc intr-un trusou botez.

Fie ca este vorba despre crestinarea unui nou nascut de sex feminin, fie ca avem in vedere un trusou botez baiat, trebuie spus ca elementele regasite in acest trusou sunt identice si de cele mai multe ori difera doar culoarea.

In cadrul trusoului pentru botez trebuie obligatoriu sa se regasesca prosopul cu care va fi sters bebelusul, prosopul pentru mainile preotului, fasa de infasurat bebelusul, panza de mir si recipientul unde se gaseste mirul folosit de preot, dar si batista sau sapunul pentru maini, cel din urma fiind folosit de parinti. La toate acestea se adauga inclusiv hainutele cu care bebelusul urmeaza a fi imbracat de catre nasi ulterior procesiunii de crestinare.

Unde gasim trusouri de botez?

Desi la prima vedere pare foarte simplu sa punem la un loc toate elementele care se regasesc intr-un astfel de trusou pentru botez, trebuie spus ca este foarte important daca ai fost invitat(a) sa devii nasul unui nou nascut sa te asiguri ca vei oferi trusoul ideal. Indiferent daca vorbim despre un trusou botez baiat sau despre un trusou pentru fetite, acestea pot fi gasite atat ca produse separate, cat si sub forma de pachet complet.

Fara doar si poate ca este mult mai simplu si mai eficient sa gasesti trusouri de botez complete, gata pentru a fi oferite si folosite in cadrul crestinarii unui nou nascut. Astfel scapi de bataia de cap de a cauta „piesele” care trebuie sa se regasesca in trusourile de botez si vei avea certitudinea ca toate aceste elemente sunt pregatite pentru marele eveniment.

In magazinele specializate pentru bebelusi si copii poti gasi o sumedenie de modele de trusouri, indiferent daca ai nevoie de un trusou botez baiat sau de un trusou pentru fetite. Viziteaza magazinul online www.fabricadeaccesorii.ro ,vei putea gasi cele mai bune preturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.