Daca vrei sa faci rapid o pizza de casa moale si pufoasa, din ingrediente gustoase atunci testeaza-ti abilitatile in bucatarie si vei vedea ca totul va fi mult mai simplu decat pare. Foloseste intotdeauna ingrediente proaspete pentru un plus de gust. Secretul reusitei consta in respectarea timpului de dospit si de coacere. Confera atentie cerintelor din aceasta reteta simpla si cu siguranta vei face o pizza absolut delicioasa.
Iata ce ai nevoie pentru aluat:
· 500g faina
· 320 ml apa calduta
· 7 g drojdie uscata
· 3 linguri ulei de masline
· 1 lingurita zahar
· 1 lingurita de sare
Ingredientele pentru topping sunt:
· 100 g cascaval afumat feliat
· 300 g carnati subtiri taiati cubulete
· 300 g mozzarella taiata felii
· 50g masline
· ardei rosu taiat in bucati mici
· oregano pentru aroma
· 5 linguri ulei de masline
· 200 ml suc de rosii (se poate folosi si 4 linguri sos de rosii)
Ingredientele pot sa difere in functie de preferinte, pentru ca pot fi inlocuite foarte usor cu alte produse pe gustul tau, cum ar fi ciuperci si salam, cascaval, rucola, gorgonzola sau chiar peste. Poti face 2 tipuri de pizza diferite pentru diversitate pentru ca din aceste ingrediente veo obtine suficient aluat.
Mod de preparare:
Cerne faina intr-un bol. Este ideal sa folosesti un bol mai incapator sau chiar oale, pentru ca aluatul sa aiba suficient loc sa creasca. Pune intr-o canita zaharul si drojdia, amesteca bine si apoi adauga apa calduta. Toarna acest amestec peste faina, pune sare si framanta bine pana cand se obtine un aluat omogen. Pentru a face aceasta procedura mult mai rapid poti sa amesteci ingredientele folosind robotul de bucatarie.
In timpul, framantarii adauga ulei putin cate putin pentru a deveni cat mai pufos si elastic. In acest fel, pizza de casa va avea un blat moale si o aroma apetisanta. Aluatul se lasa la dospit intr-un loc cald pana ce observi ca isi dubleaza volumul. Apoi se scoate aluatul din oale si se mai framanta cateva minute cu mainile unse cu ulei. Acesta se imparte in 2 parti egale si se fac 2 pizza.
Pune aluatul in tava, tapeteaza cu ulei si intinde-l usor cu mainile apoi mai lasa-l la dospit 10 minute. Deasupra unge-l cu sosul de rosii, peste care adaugi carnatii, ardeiul, maslinele si feliile de cascaval iar ultima data presari oregano, dupa preferinte. Acesta va arata foarte bine peste cascavalul topit cand pizza va fi gata si ofera un plus de gust.
Pune la copt in cuptorul preaincalzit la 200 de grade pentru 15 minute, apoi scoate tava si pune feliile de mozzarella si mai lasa la cuptor inca 5 minute. Gustul va fi unul cu adevarat apetisant, care ii va cuceri cu siguranta atat pe cei mici, cat si pe cei mari. Se pot folosi 2 tavi rotunde sau dreptunghiulare sau se poate face o pizza de casa mai mare in tava aragazului.