Reguli de care trebuie sa tii cont atunci cand vrei sa folosesti hartia reponsabil

Atunci cand iti doreti sa fii responsabil cu privire la folosirea hartiei, primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa privesti in ansamblu fluxurile in care este implicata hartia. Ulterior, vei putea sa analizezi nevoile business-ului tau cu privire la consumul hartiei pentru ca mai apoi sa poti lua decizii responsabile care sa conduca la schimbari benefice.

Prin procesul de reciclare a hartiei rezulta producerea celulozei, adica reducerea cererii de resurse lemnoase. Arderea deseurilor de hartia in propria gospodarie conduce la degradarea mediului si implicit, la degajarea emisiilor de gaze si meta. Desi aceasta metoda este cunoscuta ca fiind nociva pentru mediu, din pacate, inca este folosita la scara larga.

Una dintre cele mai eficiente solutii pentru gestionarea corecta a hartiei este stabilirea unor politici cu privire la diminuarea deseurilor de hartie.

Vrei sa folosesti hartia responsabil? Iata cateva reguli

  • Redu cantitatea de hartie

Alege sa folosesti hartia doar atunci cand este absolut necesar. Tehnologia a evoluat considerabil in utlima perioada, asa ca poti alege digitalizarea documentelor. Este una dintre cele mai bune decizii pe care le poti lua in favoare mediului, dar si a business-ului tau.

  • Reutilizeaza hartia

Poti adopta masuri practice. De exemplu, foloseste ambele parti ale unei coli de hartie pentru a-ti nota informatiile importante sau pentru a imprima un document. Risipa de hartie nu face altceva decat sa contribuie la numarul mare de deseuri si implicit, la degradarea mediului inconjurator.

  • Reciclare

Alege sa folosesti hartie din fibre reciclate. Nu-ti face griji cu privire la calitate si culoare. Productia de hartie reciclata a facut progrese enorme de-a lungul timpului.

Hartia poate fi reciclata de pana la 7 ori, deci poti implementa un program de colectare selective pentru ca hartia sa beneficieze numarul maxim de vieti.

Beneficiile pe care le vei aduce companiei tale daca vei alege colectarea selectiva

  1. Beneficiu economic

Prin alegerea cantitatii potrivite de hartie, o companie poate reduce considerabil costurile pentru consum, mententata, dar mai mult decat atat, va juca un rol important in diminuarea deseurilor.

Printr-o astfel de initiativa, gradul de constientizare poate creste, iar mai apoi poate fi gandit un program eco-responsabil chiar si la nivel global.

  1. Imbunatatirea imaginii companiei

Responsabilitatea unei companii privind gestionarea consumului de hartie, reprezinta un plus pentru imaginea business-ului care va fi apreciat atat de clienti, cat si de investitori.

Un alt lucru important pe care il poti face cu privire la diminuarea deseurilor, este sa contractezi un centru de reciclare si colectare care iti poate pune la dispozitie incusiv serviciul de reciclare hartie. Responsabilitatea fata de mediu ar trebui sa reprezinte o prioritate pentru fiecare dintre noi, indiferent ca vorbim despre personele fizice sau cele juridice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.