Puncte importante in alegerea scarilor interioare din lemn

0
332

Daca esti in momentul in care trebuie sa te decizi asupra tipului de scara interioara pentru casa ta, fie ca ai renovat, fie ca ai avut un proiect inceput de la zero, trebuie sa stii ca tot mai multa lume alege scarile interioare din lemn.

Argumentele care recomanda aceste scari se refera la aspectul deosebit, la rafinamentul pe care il adauga oricarei case, dar si la rezistenta indelungata pe care o ofera aceste scari interioare din lemn. Pe de alta parte trebuie spus ca oferta de scari interioare lemn este foarte variata si foarte numeroasa. Prin urmare este foarte important sa stim care sunt acele puncte asupra carora sa ne aplecam atunci cand trebuie sa facem cea mai potrivita alegere.

Forma scarilor interioare

Primul lucru asupra caruia trebuie sa te apleci in alegerea scarilor interioare pentru casa este forma acestora. Forma este un aspect esential atunci cand vine vorba despre spatiul avut la dispozitie pentru amplasarea scarilor interioare, dar si in privinta utilitatii scarilor pentru a facilita accesul dintre etajele casei. In functie de spatiul avut la dispozitie se poate opta pentru scari interioare din lemn frante, scari spiralate sau scari din doua segmente. Fiecare dintre aceste forme de scari pot prezenta de asemenea diferite modele.

Esenta lemnului folosit

Odata ce te-ai decis asupra formei scarilor interioare din lemn este foarte important sa te decizi asupra esentei de lemn folosit pentru constructia acestora. Pentru un plus de rezistenta in timp si pentru un aspect deosebit se recomanda alegerea lemnului de esenta tare, asa cum este de exemplu stejarul. Acest lemn asigura rezistenta si la factorii de mediu, dar si la sarcinile de greutate pe care trebuie sa le suporte scarile interioare.

Potrivirea cu arhitectura si design-ul interior

Am decis forma si esenta lemnului pentru scari interioare lemn, iar apoi trebuie sa avem in vedere ca modelul ales sa fie perfect incadrat in arhitectura casei si in design-ul interior al acesteia. Lemnul se potriveste foarte bine atat pentru stilul rustic, cat si pentru stilul modern. Insa modelul scarilor trebuie ales astfel incat in final totul sa para din acelasi „peisaj”, iar scarile sa fie nu doar un element de accesibilitate, ci si unul de design.

Nu uita de finisajele scarilor interioare

Dupa ce ai stabilit toate cele amintite anterior mai ramane stabilirea finisajelor scarilor interioare din lemn. Finisajele se refera la elemente precum materialele folosite pentru a proteja lemnul, la balustrade sau la diferite accesorii pentru design. Si acestea contribuie la latura estetica a scarilor interioare.

Acum ca ai aflat care sunt acele aspecte importante in alegerea scarilor interioare din lemn, este foarte important sa te asiguri de faptul ca vei beneficia de o firma care produce si monteaza astfel de scari interioare lemn cu experienta in acest domeniu. Firma Stil Compact Design produce o gama foarte diversificata de astfel de scari si asigura inclusiv servicii de transport si de montaj pentru scarile interioare comercializate. Pentru a descoperi intreaga oferta de scari interioare lemn si serviciile prestate poti accesa pagina web a firmei, si anume scaralemn.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.