Proiectarea 2D si 3D cu ajutorul seturilor de functii propuse de versiunea AutoCAD 2023

Utilizarea tehnicilor computationale pentru proiectarea diferitelor cladiri si imobile a crescut semnificativ precizia si rapiditatea in finalizarea operatiunilor specifice acestui domeniu de activitate. In acelasi timp vorbim si despre automatizarea semnificativa in cazul proiectarii diferitelor tipuri de imobile ca urmare a utilizarii aplicatiilor software.

Dintre programele asistate de computer, cel mai des utilizat in proiectare este AutoCAD de la Autodesk. Acest program asistat de computer este disponibil in mai multe versiuni. Cea mai recent lansata versiune este AutoCAD 2023 si propune cateva seturi de functii imbunatatite pentru utilizatorii care folosesc aceasta aplicatie software in proiectarea 2D si 3D.

Ce aduce nou versiunea AutoCAD 2023?

Prin versiunea noua, AutoCAD-ul se adreseaza utilizatorilor cu un pachet de unelte si instrumente menite a eficientiza proiectarea pentru toate aplicatiile si industriile care folosesc astfel de programe asistate de computer. Noua versiune AutoCAD propune functii personalizate in functie de domeniul de aplicabilitate al programului.

Utilizatorii vor avea la dispozitie seturi de functii si instrumente specializate care pot fi accesate in orice moment si din orice locatie. Accesul la respectivele seturi de functii si instrumente specializate este asigurat de aplicatiile de tip web si de tip mobile. Numeroase simboluri si instrumente inteligente contribuie la automatizarea proceselor repetitive din faza de proiectare.

Automatizarea este caracteristica si pentru amplasarea obiectelor specifice pe diferite layere, obiecte folosite in faza de proiectare. Mai mult, vorbim si despre automatizarea in ceea ce priveste efectuarea adnotarilor de tip text pe desenele din cadrul proiectelor.

AutoCAD 2023 propune inclusiv seturi de unelte pentru realizarea automata a listelor de cantitati necesare in vederea implementarii proiectului. Regasim in noua versiune de AutoCAD inclusiv functia care permite definirea proprietatilor.

In randul noilor seturi de unelte ale acestei versiuni de AutoCAD amintim My Insights, Markup Import & Markup Assist si LISP API pentru AutoCAD web. Setul de unelte My Insights contribuie la facilitarea accesului pentru sugestii privind procesul de proiectare pe baza unor ferestre de tip pop-up. Ferestrele de tip pop-up se regasesc pe monitor. In acelasi timp My Insights contribuie la sporirea automatizarii pentru anumite procese avand caracter repetitiv.

Setul de unelte Markup Import & Markup Assist permite importul diferitelor comentarii si observatii efectuate de utilizatori pe baza unui desen elaborat folosind AutoCAD. Importul comentariilor si al observatiilor se poate realiza prin aducerea unor fisiere de tip PDF sau a unor fisiere de tip poze.

In vederea intelegerii textelor sau a imaginilor din respectivele tipuri de fisiere, este utilizata tehnologia OCR. Prin procesarea textelor sau a imaginilor se va crea un nou layer. Functionalitatea LISP API pentru AutoCAD web permite utilizatorilor sa foloseasca functiile LISP in versiunea web a software-ului.

Majoritatea versiunilor de AutoCAD aduc pe langa noile seturi de functii si imbunatatiri la anumite unelte disponibile in versiunile anterioare ale programului. Pentru versiunea AutoCAD 2023 avem in vedere imbunatatiri pentru seturile de unelte Architecture, Mechanical, Electrical, MEP, MAP 3D, Plant 3D si Raster Design.

De asemenea amintim si upgrade-ul pentru functiile Count, Trace, Floating Windows, Sheet set manager, functii disponibile in versiuni anterioare ale AutoCAD. Imbunatatirea si upgrade-ul acestor seturi de unelte si functii inseamna o mai mare eficienta in realizarea proceselor specifice etapei de proiectare.

AutoCAD 2023 ofera acces la colectii de produse software

Pentru a raspunde cerintelor tot mai mari in domeniul proiectarii, AutoCAD 2023 propune utilizatorilor colectii de produse software. Spre deosebire de produsele software individuale, colectiile de astfel de produse software sunt mai eficiente.

Colectiile de produse software regasite in versiunea AutoCAD 2023 permit modelarea diferitelor proiecte, vizualizarea modelelor realizate, extragerea cantitatilor necesare pentru elaborarea proiectului, dar si obtinerea avizelor necesare proiectului respectiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.