Principalele avantaje ale urmaririi comenzilor in comertul electronic

Odata cu popularizarea firmelor de curierat si oferta de servicii de livrare express, care dureaza de obicei intre 1 si 4 zile lucratoare in functie de regiune, este un lucru obisnuit ca majoritatea clientilor sa se astepte la termene de livrare cat mai scurte. 

Desi nu toate comenzile pot fi solutionate atat de repede din cauza destinatiilor variate cum ar fi transportul de colete Anglia-Romania, clientii devin din ce in ce mai nerabdatori si vor sa fie tinuti la curent in permanenta in lagatura cu situatia coletelor expediate. Astfel, lipsa de informatii in perioada in care produsul transportat poate contribui la accentuarea sentimentului de neliniste al oamenilor. 

O modalitate excelenta de a reduce acest stres este de a oferi optiunea de urmarire a comenzilor, care se face cu ajutorul unor numere de urmarire oferite tuturor articolelor expediate de companie. 

Adoptarea acestei strategii are numeroase avantaje atat pentru expeditori, cat si pentru destinatarii acestora:

1.Urmarirea comenzilor minimizeaza anxietatea clientilor

Clientii se bazeaza pe firmele de curierat pentru a livra coletele rapid si eficient, iar daca doriti ca acestia sa continue sa faca acest lucru, cel mai bine este sa ameliorati orice stres.

Majoritatea persoanelor tind sa fie nelinistite dupa plasarea unei comenzi online, iar acest lucru se datoreaza faptului ca exista aproape intotdeauna un anumit nivel de incertitudine in privinta procedurilor online. 

Furnizarea unui cod pentru urmarirea comenzilor functioneaza ca un adevarat ameliorator de stres, deoarece clientii vor stii exact unde sa afla coletele lor si in cat timp vor ajunge la destinatie.

2.Creeaza incredere

Urmarirea comenzilor ajuta comertul electronic sa ofere transparenta clientilor sai si sa castige increderea acestora.Prin intermediul unui numar de urmarire, consumatorul monitorizeaza comanda in timp real si stie ca achizitia sa este in curs de desfasurare in perioada estimata furnizata de companie.Astfel, oamenii se bucura de siuranta transportului prin mai mult control si mai multa comoditate.

3.Genereaza comoditate

Toata lumea apreciaza comoditatea. Vietile noastre sunt mai usoare atunci cand lucrurile sunt convenabile – si experienta clientului nu ar trebui sa fie diferita. Urmarirea pachetelor le permite oamenilor sa stie exact unde se afla bunurile expediate, permitandu-le sa isi planifice ziua in consecinta si sa fie disponibili sa le primeasca.

Potrivit unui sondaj efectuat de UPS, 83% dintre cumparatori au considerat ca a sti exact cand va ajunge un colet este cel mai important aspect in transportul coletelor printr-o firma de curierat. 

Nu in ultimul rand, scopul final al urmaririi coletelor prin tracking numbers este de a oferi o mai mare transparenta clientului, facandu-l sa se simta mai increzator si mai sigur in legatura cu firma de curierat aleasa pentru expedierea coletelor sale.  

Specializat atat in livrarile locale, cat si internationale, Eastlines este o companie de curierat care promite livrarea in siguranta a coletelor, precum si eficienta procesului de livrare in toate etapele sale. Ei iti pun la dispozitie numeroase servicii printre care: Drop Off, Standard, Cargo, Economice si multe altele! 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.