Pot celulele stem sa vindece diferite afectiuni?

Celulele stem sunt considerate „panaceu” deoarece au potential de a trata o gama variata de afectiuni medicale. Tehnologia si inovatia au mers mai departe si astazi exista pe piata produse naturiste pentru celule stem, eficiente in regenerarea sistemului nervos, stimularea capacitatii de memorie si concentrare, imbunatatirea circulatiei sangelui, cresterea rezistentei la stres, dar si in reducerea semnelor imbatranirii.

Prezentam in cadrul acestui articol ce sunt celulele stem, pentru ce tipuri de afectiuni pot fi utilizate si care sunt produsele cu ajutorul carora pot fi tinute sub control unele probleme de sanatate, fara a inlocui tratamentul prescris de medicul specialist.

Ce sunt celulele stem?

Celulele stem sunt materia prima sau matricea organismului. Din aceste celule se dezvolta toate structurile celulare specializate din organism, celulele stem sunt de altfel singurele capabile sa genereze noi tipuri de celule. In conditii ideale, celulele stem se divid si formeaza celulele fiice. Din acestea se pot dezvolta mai apoi celule stem noi sau celule diferentiate cu functie specifica precum celulele sanguine, cele ale inimii, creierului, celule osoase si musculare. (1)

Produse naturiste pentru celulele stem

Pentru ca celulele stem pot reconstrui celular orice tesut sau organ uman ajuta organismul sa se vindece singur. Actiunile celulele stem sunt influentate si de sursa de provenienta a acestora. Pana acum se vorbea de celule stem din tesuturi adulte sau din sangele cordonului ombilical. Inovatia tehnologica a permis crearea de produse naturiste pentru celulele STEM care contin in principal Alga AFA, cel mai puternic stimulator vegetal de celule stem, in combinatie cu extracte standardizate pentru a trata astfel o arie larga de afectiuni.

Sub forma de capsule, acestea pot fi utilizate pentru eficienta lor in regenerarea sistemului nervos, stimularea capacitatii de memorare si concentrare, imbunatatirea circulatiei sangelui, cresterea rezistentei la stres, stimularea producerii de celule stem, precum si pentru reducerea semnelor imbatranirii. Produsele naturiste pentru celulele stem pot fi administrate si pentru afectiuni precum Alzheimer si Parkinson.

Acestea nu inlocuiesc un stil de viata sanatos si o dieta echilibrata in ciuda continutului bogat in vitamine si elemente esentiale pentru buna functionare a organismului si nici nu pot fi administrate in locul tratamentului prescris de medicul specialist pentru boli cronice diagnosticate. Alaturi de tratamentul clasic, produsele naturiste pentru celule stem pot conduce la obtinerea unor beneficii suplimentare pentru sanatate.

Care sunt afectiunile pentru care pot fi folosite celule stem?

Cercetatorii sustin ca celulele stem ii pot ajuta sa inteleaga mai bine cum apar si evolueaza bolile, in medicina regenerativa pentru a crea celule noi sanatoase capabile sa inlocuiasca vechile celule bolnave, dar si la testarea medicamentelor noi si a efectelor acestora nivelul organismul in ceea ce priveste siguranta si eficacitatea.

Terapia cu celule stem si-a dovedit utilitatea in domenii variate, de la boli caracteristice sistemului imunitar, la unele  congenitale, pana la afectiuni ale sangelui. Unele maladii oncologice au inregistrat imbunatatiri dupa terapia cu celule stem.

Studiile de pana acum au oferit rezultate imbucuratoare si pentru alte probleme de sanatate precum diabet zaharat, afectiuni cardiovasculare, neurologice, tulburari imune sau metabolice mostenite, anomalii ale elementelor sangelui mostenite sau in prezenta tumorilor solide. (1), (2)

Bolile acute sau cronice diagnosticate la timp, cu tratamentul adecvat pot fi tinute sub control, ameliorate sau cel putin se poate preveni deteriorarea severa a starii generale de sanatate si aparitia complicatiile grave ce pot sa apara daca nu se intervine timpuriu. Administrarea unor produse naturiste pentru celulele stem, alaturi de tratamentul prescris pentru bolile cronice diagnosticate, ar trebui sa se faca la recomandarea specialistului, respectand dozele si perioadele indicate.

Acest articol despre celulele stem este strict informativ. Daca te confrunti cu unele probleme de sanatate si intentionezi sa urmezi o cura cu produse naturiste pentru celulele stem, consulta medicul curant inainte si respecta indicatiile acestuia! In situatia in care nu ai boli cronice diagnosticate si vrei sa beneficiezi de puterea extractelor de calitate, nu neglija modul de administrare si specificatiile producatorului!

Surse de informare:

  1. Stem cells: What they are and what they do – https://www.mayoclinic.org/tests-procedures/bone-marrow-transplant/in-depth/stem-cells/art-20048117
  2. List of Diseases Treated by Stem Cells – https://www.chicagostemcells.com/blog/list-of-diseases-treated-by-stem-cells/?bp=32962

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.