Platforma WordPress – o rampa de lansare pentru business-urile de succes

Initial, WordPress s-a dezvoltat ca o platforma de blogging unde numerosi utilizatori isi puteau expune ideile. Intre timp, a evoluat pana in stadiul unei platforme potrivite pentru comertul online pe care se afla aproximativ 30% din site-urile de pe Google.

Platforma WordPress reprezinta varianta cea mai favorabila pentru afacerile la inceput de drum, deoarece ofera un raport calitate-pret corect, o administrare cat mai intuitiva si numeroase module care te vor ajuta sa iti optimizezi continutul astfel incat sa devii cat mai vizibil pentru utilizatorii Google.

Avantajele platformei WordPress

Oportunitatile puse la dispozitie de catre aceasta platforma au sustinut numeroase intreprinderi la inceput de drum sa atinga succesul de care se bucura in prezent. Prin intermediul modulelor accesibile si al administrarii intuitive, WordPress iti ofera toate instrumentele necesare sa devii vizibil in spatiul virtual.

  • Administrare usoara- Pentru a incarca imaginile unor produse sau un video de prezentare, nu este necesar sa ai cunostinte avansate in IT. WordPress este foarte intuitiv.
  • Website Responsive- Acest tip de website este un spatiu virtual care isi adapteaza rezolutia in functie de dispozitivul de pe care acesta este accesat (PC sau telefon). Odata ce incarci fotografii sau video-uri, nu vei fi nevoit sa apelezi la cunostinte avansate astfel incat sa le adaptezi la diferite tipuri de rezolutii. Ele se vor adapta automat.
  • Continut SEO friendly- Este foarte usor sa optimizezi paginile pentru motorul de cautare Google. In acest sens, exista numeroase pluginuri care te vor ajuta sa iti optimizezi cat mai eficient continutul pentru motorul de cautare Google. Un exemplu este pluginul Yoast. Acesta pune la dispozitia utilizatorilor diverse sabloane pentru crearea meta descrierilor si meta titlurilor. Sa nu uitam ca orice utilizator inainte de a da click pe site-ul tau va citi titlul si descrierea pentru a stabili daca este relevant sau nu pentru el. Totodata, pluginul respectiv ofera si audit SEO. Acesta te ajuta sa identifici cuvintele-cheie care iti vor plasa continutul in primele locuri din rezultatele Google
  • Costuri reduse- In comparatie cu alte platforme, raportul calitate- pret al platformei WordPress este unul echilibrat. Functiile variate de implementare te vor ajuta sa iti administrezi site-ul in mod profesionist atat in conditii normale, cat si in conditii de trafic intens.
  • Sustinere pentru afacerile de tip Start Up. Inceputul nu este niciodata usor. Din acest motiv, WordPress presupune costuri mult mai scazute si astfel, sprijina noii antreprenori. Business-urile aflate la inceput de drum beneficiaza de numeroase avantaje in acest sens. Cateva pluginuri relevante pentru incepatori sunt Monsterinsights (te ajuta sa configurezi Google analytics si iti ofera rapoarte amanuntite despre traficul de pe Website-ul tau), Seo All in one (te ajuta sa alegi cele mai bune setari pentru site-ul tau din punct de vedere SEO), Google XML sitemaps (Sitemap-urile ajuta motoarele de cautare Google sa indexeze mai eficient site-ul tau, deoarece permit crawlerelor sa vada structura completa a site-ului), Semrush (acesta este un instrument SEO care ofera date despre traficul de pe site, competitie si locul ocupat in rezultatele Google). Majoritatea acestor plugin-uri sunt gratuite.

De ce sa colaborezi cu specialisti

Antreprenorii au intotdeauna un program incarcat si procesul de intretinere si gestionare al unui site in WordPress poate fi o adevarata provocare pentru acestia. Iar atunci cand ai un site creat pe aceasta platforma, prima resursa de care ai nevoie este timpul. Daca nu ai posibilitatea sa iti organizezi programul in acest mod, se poate ocupa o agentie de WebDesign (https://www.plummedia.ro/creare-site-wordpress/) de gestionarea site-ului tau. Rolul lor este sa se ocupe de site astfel incat el sa fie responsive, sa aiba o viteza de incarcare optima si sa aiba continut optimizat pentru motorul de cautare Google. O agentie are capacitatea sa realizeze aceste activitati in mod profesionist astfel incat site-ul tau sa atinga succesul asteptat.

WordPress sau platformele de tip Saas (Software as a service)

Platformele de tipul Saas sunt potrivite pentru antreprenorii care isi doresc sa aleaga din sabloane prestabilite, cu toate functionalitatile integrate si sa investeasca mai putin. Daca esti un antreprenor care isi doreste sa aleaga o varianta de site gata facut, atunci poti apela la platformele de tip Saas.

In schimb, daca iti doresti sa ai posibilitatea de a personaliza site-ul tau sau daca iti doresti la un moment dat sa schimbi platforma de lucru, atunci WordPress ar fi cea mai optima varianta pentru tine. Iata cateva aspecte pe care trebuie sa le iei in calcul inainte a lua decizia sa apelezi la o platforma de acest tip:

  • Un site pe o platforma Saas nu poate fi personalizat- Aceste platforme iti pun la dispozitie o serie de sabloane de site cu toate functionalitatile integrate. In schimb, daca iti doresti sa faci schimbari de design sau din punct de vedere tehnic, nu va fi posibila aceasta varianta;
  • Costuri scazute- Initial, costurile de creare site web sunt mult mai scazute prin comparatie cu WordPress, insa odata cu dezvoltarea site-ului tau, exista posibilitatea ca pretul platit de tine sa creasca considerabil;
  • In general, nu poti exporta baza de produse si clienti- Pe platformele de tip Saas, nu poti exporta baza de produse si clienti. Sa spunem ca vei dori sa iti desfasori activitatile pe o alta platforma de comert electronic. Si daca ai o afacere in mediul online, este greu sa o iei complet de la zero. Daca folosesti o platforma de tip Saas nu vei putea sa migrezi spre alta fara sa iti pierzi baza de clienti si produse.

Asadar, WordPress este o varianta potrivita pentru antreprenorii care doresc sa isi creeze o prezenta online. Pe aceasta platforma s-au dezvoltat numeroase afaceri care se bucura de un succes semnificativ in prezent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.