Piata solutiilor de securitate din Romania atinge pragul de 1 miliard de euro

Protejarea locuintelor si a investitiilor a dus la o crestere continua a pietei de profil din Romania. Pragul de noua zerouri a fost trecut deja intr-un domeniu ce incearca sa aduca liniste in casele si afacerile tot mai multor romani. Actualul context al pandemiei, in care tot mai multe activitati s-au desfasurat in sistem remote, a scos la iveala un aspect pe care pana de curand multi il ignorau: securitatea datelor.

Solutii de securitate pentru acasa

Cand vine vorba de sisteme de securitate, cei mai multi romani cauta firme de supraveghere si protectie a locuintei. Investitia poate porni de la instalarea unui sistem de camere de supraveghere, pana la contractarea unui serviciu de monitorizare a unui obiectiv si interventie in caz de necesitate. Pentru a spori gradul de securitate a unei constructii, trebuie sa asiguri in primul rand perimetrul. In acest sens, gardul imprejmuitor este esential. Cel mai bun control asupra accesului in curte il obtii prin automatizarea de porti glisante, pentru ca nu mai trebuie sa cobori din masina de fiecare data pentru a intra sau iesi, iar oaspetilor le poti oferi accesul din confortul locuintei personale.

Norme de securitate pentru afaceri

In cazul unei afaceri, criteriile de securitate nu sunt optionale. In functie de specificul activitatii desfasurate, autoritatile statului iti vor impune niste masuri minimale de siguranta. De indeplinirea acestora depinde obtinerea unor avize fara de care nu poti incepe activitatea. Analiza de risc la securitate si obligativitatea asigurarii pazei persoanelor, obiectivelor, bunurilor si valorilor sunt doar doua dintre obligatiile pe care le au toti proprietarii de afaceri din Romania. Pe langa aceste investitii la care te obliga statul, va trebui sa adaugi si un sistem de supraveghere si monitorizare, eventual cu un contract de interventie din partea unei firme de paza.  

Cat de importanta este securitatea datelor

Un aspect neglijat de multi proprietari de afaceri pana la inceputul acestui an a iesit la iveala o data cu declansarea pandemiei. Migrarea masiva catre activitatile in sistem remote au scos la iveala deficientele ce tin se securitatea cibernetica. In cele mai fericite cazuri, patronii investeau au investit in programe de securitate a datelor doar pentru dispozitivele electronice de la sediu sau din birouri. Odata ce angajatii au inceput sa lucreze de acasa, de pe laptopul personal sau de serviciu, dar folosind reteaua proprie de internet, au aparut oportunitati pentru infractorii informatici care exploateaza punctele vulnerabile. Daca in obiectul de activitate se regasesc baze de date ale organizatiilor, informatii personale sau conturi bancare, riscul este major. Pentru a preveni furtul de informatii, echipa cu care lucrezi trebuie informata cu privire la specificul lucrului in sistem remote si riscurile pe care le implica o simpla conectare la internet. Aducerea la zi si chiar imbunatatirea programelor ce tin de siguranta cibernetica reprezinta o investitie care te va ajuta sa treci cu bine peste perioada pandemiei si nu numai. O amenintare informatica poate ajunge de la pierderea unor date pana la imposibilitatea de a accesa sau controla propriul site. In cazul unor institutii de presa sau magazine online, pierderea accesului la propriul site poate insemna prejudicii materiale si de imagine considerabile.27

Piata solutiilor de securitate din Romania este intr-o continua competitie cu amenintarile ce pun in pericol locuintele si afacerile din intreaga lume. Foarte multi romani achizitioneaza dispozitive inteligente care ii ajuta sa controleze prin intermediul unui smartphone casa, masina si propria afacere. Cei care neglijeaza aspectul sigurantei fizice si a datelor risca sa fie vulnerabili in fata acestui tip de amenintare. Solutia este investitia in sisteme de monitorizare si protectie a casei, a familiei si a afacerii personale, adaptate la nevoile fiecaruia.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.