Pentru un corp frumos, fara tesut adipos alege liposuctie

Liposuctia este un complex de tehnici chirurgicale care vizeaza reabilitarea siluetei si imbunatatirea esteticii corpului. Chirurgia plastica elimina depozitele locale de grasime si ajuta la refacerea siluetei dupa modificari nedorite cauzate de sarcina si nastere, perturbari hormonale sau alimentatie dezechilibrata.

In timpul interventiei chirurgicale, chirurgul plastician distruge mai intai excesul de tesut adipos si apoi il indeparteaza prin aspiratie manuala sau mecanica. Recuperarea dupa liposuctie este rapida, iar rezultatul este pastrat multi ani si cu o nutritie adecvata, pentru totdeauna.

Indicatii pentru liposuctie si cauzele problemelor estetice

Motivul pentru care pacientul apeleaza la liposuctie este nemultumirea fata de forma si volumul unei anumite parti a corpului. Pentru multe femei, zonele cele mai problematice sunt fesele si suprafata exterioara a coapsei, asa-numita zona „pantaloni” sau „urechi”. Atat barbatii, cat si femeile se confrunta adesea cu acumularea de grasime in peretele abdominal anterior si in jurul taliei.

O alta problema comuna este barbia dubla. In teorie, liposuctia (alias lipectomie sau adiposuctie) poate fi efectuata pe orice parte a corpului afectata de acumularea in exces de grasime. Exceptia este partea superioara a spatelui, suprafata frontala a coapsei si a piciorului inferior.

In practica, chirurgii se confrunta mai des cu nevoia de a corecta una dintre zonele problematice discutate mai sus. Acest lucru se explica prin particularitatea reglarii hormonale a metabolismului grasimilor in aceste regiuni anatomice.

In celulele adipoase, rata de lipogeneza (sinteza trigliceridelor) si lipoliza (distrugerea grasimii) este reglata de hormoni. Rolul cheie il au adrenalina si norepinefrina – hormoni ai sistemului simpatico-suprarenal. In adipocitele normale, acestea cresc rata de lipoliza si blocheaza sinteza trigliceridelor din acizii grasi liberi.

In celulele „zonelor cu probleme” totul se intampla exact invers – adrenalina blocheaza lipoliza si stimuleaza lipogeneza. De ce se intampla asta? In celulele adipoase ale peretelui anterior al abdomenului, feselor si coapselor predomina receptorii alfa-2-adrenergici, a caror activare duce la accelerarea lipogenezei.

Se pare ca eliberarea de adrenalina ca raspuns la o activitate fizica intensa (de exemplu, in timpul antrenamentului cardio) nu creste arderea grasimilor, ci blocheaza acest proces. Dominanta alfa-2-AR este cea care face ca unele zone anatomice sa fie atat de „problematice”.

Sa faci sport nu ajuta intotdeauna sa faci fata capcanelor de grasime acoperite cu alfa-2-AR insidios. Adesea, nici macar sesiunile lungi de cardio nu aduc rezultatul dorit. Liposuctia vine in ajutor in aceasta situatie dificila – indepartarea chirurgicala a celulelor adipoase incapatanate prin distrugerea lor controlata.

Liposuctie – metode

In prezent, chirurgii au la dispozitie multe metode diferite de liposuctie. Principala diferenta este tehnologia utilizata. Pentru fiecare metoda, se dezvolta propria tehnologie, dar chirurgii aleg de obicei o metoda specifica pentru un anumit caz. Principalele metode de liposuctie sunt urmatoarele:

Lipoliza laser foloseste un laser pentru a dizolva grasimea. Grasimea dizolvata este folosita de organism pentru producerea de energie sau indepartata in timpul liposuctiei. Un efect secundar al laserului este incalzirea pielii pentru a creste activitatea celulara, ceea ce duce la strangerea pielii.

Procedura de liposuctie asistata. Aceasta este o metoda de liposuctie care utilizeaza instrumente vibrante care iti permit sa scapi mai repede de excesul de grasime fara a deteriora tesuturile din jur.

Lipoaspiratie in vid. Metoda traditionala de indepartare a excesului de grasime folosind un aparat de vid.Liposuctia cu seringa. Excesul de tesut adipos este colectat folosind o canula speciala intr-o seringa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.