Pasi de urmat in alegerea scarilor interioare pentru orice casa

Daca vei arunca o privire asupra ofertei de astfel de scari interioare, vei remarca faptul ca exista foarte multe modele si tipuri de scari interioare din lemn.Pentru a veni in sprijinul tuturor acelora care doresc sa se bucure de avantajele oferite de scarile interioare din lemn, in ceea ce urmeaza vei putea gasi o serie de pasi pentru a face alegerea potrivita pentru interiorul casei tale.

1.Tine cont de stilul arhitectural

Atunci cand vine vorba despre alegerea scarii interioare trebuie sa ai in vedere arhitectura si stilul casei. Daca amenajarea casei tale este in stil rustic, atunci si modelul si finisajele scarii interioare trebuie sa fie adaptat acestui stil. Daca in schimb ai o casa in stil contemporan si modern, atunci trebuie gasite acele scari interioare din lemn care sa fie perfect adaptate stilul arhitectural respectiv.

2.Alege forma scarilor interioare

Scarile interioare din lemn pot fi in diferite forme. Poti gasi scari interioare din lemn drepte sau cu doua tronsoane si platforma. De asemenea vei putea alege o scara franta sau o scara cu doua segmente in unghi. Pentru o mai mare complexitate si pentru un aspect estetic de si mai mare impact poti alege scari interioare din lemn avand forma semispiralata sau scara in sfert de spirala. Pentru spatii mai inguste exista scara compacta.

3.Alege esenta lemnului din care este realizata scara

Scarile interioare din lemn sunt construite din diferite tipuri de lemn. Lemnul de esenta tare precum stejarul sau mahonul sunt cele mai rezistente la umiditate. Pe de alta parte exista si scari realizate din fag sau frasin, acestea fiind mai putin rezistente, dar si mai ieftine. Prin urmare, tine cont de raportul calitate-pret si opteaza pentru esenta lemnului pe care o consideri ideala pentru scarile interioare pentru casa ta.

4.Alege finisajele scarilor interioare din lemn

Finisajele scarilor interioare din lemn se refera la balustrade, la materialele folosite pentru acoperirea lemnului sau la contratrepte. Pentru rezistenta in timp scarile interioare din lemn pot fi acoperite fie cu lac, fie cu ulei. Chiar daca de multe ori lacul are un aspect estetic superior, uleiul pentru scarile din lemn este o solutie mai eficienta pentru intretinerea mai facila a scarilor si pentru rezistenta timp indelungat.

5.Ce producator de scari interioare din lemn alegi?

Fiind vorba despre un element indispensabil intr-o casa cu etaj, scarile interioare din lemn trebuie sa fie realizate de un producator cu experienta in domeniu si cu un portofoliu impresionant.Astfel vei beneficia de garantie atat pentru calitatea scarilor, cat si pentru montaj.

Avand in vedere acesti pasi atunci cand vine vorba despre alegerea scarilor interioare pentru casa ta, iti recomandam producatorul Stil Compact Design. Stil Compact Design poate fi alegerea ideala pentru oricine are nevoie de scari interioare din lemn. Cu peste 10 ani de experienta in domeniu si peste 200 de proiecte finalizate cu succes, echipa de la Stil Compact Design este alegerea ideala pentru scari interioare din lemn. Intra chiar acum pe scaralemn.ro pentru oferta completa de astfel de scari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.