Ce trebuie sa stii despre pariurile sportive

0
298

Bettingul este o activitate cu rol recreativ pe care multi oameni o practica. La nivel global, pariurile sportive reprezinta o industrie uriasa, in plina ascensiune. Daca in 2018 valoarea globala a acesteia era de 140 miliarde $, in 2020 a depasit 200 miliarde $. Nu este de mirare ca unii dintre cei mai bogati oameni ai lumii sunt detinatori ai unor imperii ale gamblingului si bettingului. 

Pentru pariorul obisnuit, aceste informatii sunt doar curiozitati. El este interesat in special de locurile sau site-urile unde poate paria, de atitudinea corecta fata de pariuri si de cum se stabilesc corect pronosticurile. Afla lucrurile pe care trebuie sa le stii despre pariurile sportive din randurile care urmeaza. 

Pariatul la operatori nelicentiati este ilegal

Operatorii de pariuri si jocuri de noroc trebuie sa solicite o licenta de la ONJN pentru a functiona legal, indiferent daca activitatea este online sau offline. Daca pariezi la o casa de pariuri fara licenta, risti o amenda mare si pierderea banilor din contul deschis la respectivul operator. Autoritatile incearca sa previna astfel fraudele care pot afecta clientii. Exista numeroase site-uri unde poti paria legal. De exemplu, la Winner pariurile sportive sunt sigure si bine organizate. 

Poti verifica daca un operator are licenta de functionare verificand lista de pe site-ul ONJN. De asemenea, casele de pariuri online sunt obligate sa afiseze seria licentei si sigla ONJN pe pagina principala a site-ului.

Gestionarea bugetului este esentiala

Pariorii profesionisti se refera la gestionarea banilor in termeni de management financiar. Ca parior amator, nu trebuie sa tii cont de orice statistica financiara din contul tau, dar este important sa stii de ce se intampla cu banii tai. Urmareste cheltuielile si castigurile. Analizeaza meciurile si sporturile care s-au dovedit castigatoare sau pierzatoare. Iti va fi mai usor sa gestionezi banii astfel incat sa-ti ajunga pentru mai multe pariuri. 

Nu exista pariuri sigure

Pe site-urile cu sfaturi de betting vei descoperi uneori pariuri indicate ca sigure. Adevarul este ca niciun pariu nu poate fi prevazut. Nu ai cum sa stii ce se va intampla intr-un meci, iar istoria sportului a dovedit de numeroase ori ca surprizele pot aparea oricand. Campioni la tenis au pierdut in fata unor jucatori abia aparuti in circuit; echipe de fotbal de liga a treia au invins echipe de prima liga. Chiar si un pariu cu cota de 1.05 se poate dovedi o alegere gresita. 

Biletele cu evenimente putine au cele mai mari sanse de reusita

Pariurile se joaca pentru distractie, dar placerea de a-ti vedea pronosticurile confirmate de realitatea din teren este si mai mare cand castigi o suma de bani. Daca vrei sa cresti frecventa biletelor reusite, alege pariuri single sau cu putine partide. 4-5 meciuri sunt de ajuns.

Pariurile sportive necesita o atitudine responsabila

Bettingul este o activitate distractiva, de aceea tentatia de a pune multe beturi si de a petrece intervale lungi pentru alegerea sau studierea evenimentelor sportive este mare. Pentru a evita pariatul excesiv, trebuie sa-ti impui o atitudine rationala si responsabila. Nu considera pariurile sportive o sursa de venit, pentru ca este imposibil sa castigi mereu. Limiteaza bugetul pentru pariat astfel incat sa nu-ti afecteze bugetul total. In ce priveste timpul petrecut pariind, ai grija sa iti pastrezi destul timp pentru celelalte activitati personale, sociale si profesionale. Daca simti ca pierzi controlul, cere ajutorul familiei, prietenilor sau direct unor institutii sau persoane specializate. 

Pariurile sportive reprezinta o activitate de timp liber populara. Informatiile de mai sus te vor ajuta sa ai o experienta de gambling mai buna.

Surse:

Lock , Sean. “Key Data on the Global Sports Betting Industry 2020.” Statista, 16 Nov. 2021, www.statista.com/statistics/1154681/key-data-global-sports-betting-industry/.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.