Opere de arta impresionante distruse de oameni

Din nefericire, sunt o multime de capodopere care de-a lungul timpului au fost vandalizate . Dintre acestea amintim : Hans-Joachim Bohlmann Mona Lisa a lui Leonardo da Vinci, Rondul de noapte a lui Rembrandt  Venus in oglinda- Velázquez Pietà lui Michelangelo Danae – Rembrandt.

Toate aceste opere fara egal se aflau in muzee sau galerii si puteau fi admirate de oameni de pretutindeni. Nume mari cu rezonanta cum sunt : Leonardo da Vinci, Pablo Picasso si Rembrandt, au reusit sa se faca cunoscuti prin stilul lor. Acestia au realizat unele dintre cele mai faimoase opere de arta din intreaga lume.

Hans-Joachim Bohlmann si-a pus amprenta decisiva prin pictura, in timp ce a transpus povestea sa de viata care a fost o reala tragedie in arta. El a reusit sa transforme aceasta tragedie in popularitatea picturilor lui. Operele sale sunt foarte cunoscute si adesea vandalizate.

Mona Lisa a lui Leonardo da Vinci este o alta pictura faimoasa, de care a auzit toata lumea. Pictura se afla la Muzeul Luvru din Paris din Franta, Aceasta este nedeteriorata chiar daca au fost sesizate mici tentative de distrugere.

Rondul de noapte a lui Rembrandt a fost vandalizat de mai multe ori. In 1811 cineva a incercat sa o taie cu cutitul, insa nu a reusit datorita lacul ui gros de pe tablou. In 1975 un om cu tulburari psihice a facut zeci de linii in zig-zag in tablou cu un cutit iar restaurarea picturii a durat 6 luni.

In 1990, un barbat a aruncat acid pe tablou iar gardienii au reusit sa il dilueze imediat cu apa, astfel ca a patruns doar stratul de lac, iar pictura a trebuit sa fie refacuta din nou.Venus in oglinda- Velázquez o alta opera cunoscuta a fost vandalizata in 1914, de sufrageta militantă Mary Richardson care vizita Galeria Natională din Londra.

Aceasta cauta razbunare deoarece o colega de-a a fost arestata si a avertizat ca va avea loc un atac planificat asupra colectiei. Aceasta a facut 7 taieturi pe pictura cu un satar de carne iar din fericire pictura a fost restaurata cu succes.

Pietà lui Michelangelo este o capodopera din vremea renascentista care a fost tinta vandalismului cu 50 de ani in urma, cand o persoana a incercat sa o distruga cu un ciocan de geolog. Aceasta opera o reprezinta pe Fecioara Maria care tine in brate trupul fara suflare a lui Isus dupa ce  a fost coborat de pe cruce.

Nefericitul eveniment a avut loc 1972 in ziua Rusaliilor, cand potrivit sarbatorii Isus se inalta la cer. Toth este cel care a incercat sa distruga opera din cauza fanteziilor sale, pentru ca el se credea Isus. Nu fost condamnat la inchisoare pentru faptele sale deoarece s-a constatat ca sufera de o boala psihica.

Danae – Rembrandt, o pictura in ulei impresionanta ce dateaza din secolul al XVII-lea. Acesta opera a fost cumparata de imparateasa rusa Ecaterina cea Mare la Paris in 1772. Un barbat instabil mental a incercat sa o distruga aruncand acid pe ea si sa o taie cu cutitul, cand era expusa la Muzeul Ermitaj din Sankt Petersburg, Rusia, in 1985. Opera a fost in mare parte distrusa astfel ca a fost nevoie de un an de zile pentru restaurarea partiala a acesteia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.