O viata ca in povesti pentru bunici

Pe bunici ii omoara singuratatea. Zilele trecute, o doamna in varsta povestea la televizor cum sta singura de 5 ani de la moartea sotului si copiii o viziteaza de doua ori pe an, fiindca sunt plecati departe si nu se poate sa vina mai des.

Plangand, bunica spunea ca i-a prevenit pe copii cand nu va mai raspunde la telefon sa stie ca a murit si sa vina sa faca tot ceea ce se face.Dar si pentru doi batrani este greu sa traiasca singuri, sa fie bolnavi si sa isi asigure strictul necesar. Durerile de picioare, ametelile, tensiunea mare sunt probleme care ii impiedica sa mai aiba grija de ei, sa isi aduca apa, sa isi gateasca si sa isi faca focul iarna.

Ei au nevoie de curatenie in toata casa si de haine curate. Un bunic abandonat este asemenea unui copil. Daca a cazut in curte si nu il aude nimeni sa vina sa il ridice va sta acolo in pozitia aceea mult si bine. Este posibil sa vina ploaia, sa cada grindina sau sa inghete totul si este pacat de Dumnezeu ca o persoana care a crescut si educat copii sa sfarseasca in asemenea mod!

Batranii care sunt mobili si lucizi pana in ultima clipa a vietii lor sunt foarte norocosi. Mai sunt insa si bunici imobilizati, lasati la mila vecinilor, care mai trec din cand in cand sa le duca un castron plin de ciorba si o sticla cu apa.

Copiii si nepoti nu isi pot lasa serviciile sau nu pot intrerupe scolile sa vina sa aiba grija de ei. Batranii de azi sunt insa norocosi, fiindca pot fi dusi la camine batrani Bucuresti locuinte confortabile si sigure in care li se asigura tot confortul si primesc si o ingrijire atenta.

Aici bunicii nu pot fi atacati de raufacatori, cum se intampla cu cei din casele izolate, iar starea de sanatate este monitorizata permanent.

Asertivo pune la dispozitia apartinatorilor iubitori locuri in caminele de batrani de lux. O vizita pe site va demonstra acest lucru. Asertivo este locul ideal pentru persoanele dragi, lipsite de putere care nu mai pot sa se ingrijeasca pentru ca portofoliul acestei firme este impresionant:

-caminele sunt deschise de 8 ani si au functionat neintrerupt ca dovada ca serviciile de ingrijire batrani oferite aici sunt de calitatea exceptionala. 8 ani inseamna mult, inca putin si se va acumula experienta unui deceniu de activitate.

-150 de paturi confortabile si curate sunt ocupate partial si disponibile partial. Numarul lor spune totul despre capacitatea caminului de a oferi adapost bunicilor. Cine poate avea grija de 150 de batrani da dovada de multa responsabilitate si spirit de organizare.

-20 medici cu experienta se ocupa zilnic de acesti bunici, ceea ce inseamna ca unui medic ii revin aproape 8 pacienti. Nici in clinicile private nu se acorda ingrijire maxima ca aici. 8 pacienti pot fi monitorizati atent si viata lor poate fi prelungita, iar batranetea sa devina mult mai usoara.

-gradina de 3000 m.p reprezinta un paradis terestru. Primavara si vara este plina de vegetatie, iar imaginile vizuale umplu sufletele celor de aici de optimism. Bunicii care sunt in putere se pot ocupa de flori si de pomi, daca isi doresc acest lucru.

Centrul de batrani prezentat mai sus este perceput ca o statiune, ca un loc de recreere, de aceea camerele sunt spatioase si curate, cladirile sunt sigure, centrul este dotat cu sali speciale de socializare si are un restaurant propriu la care se gateste bine de tot si igienic.

Serviciile oferite in acest centru de batrani sunt urmatoarele:

1. Kinetoterapie care consta in sedinte de recuperare individuala (personalizate) dupa accidente vasculare si masaj. Masajul se poate face si pentru intretinerea mobilitatii si calmarea durerilor.

2. Ingrijire si igiena personala. Poate ca mana nesigura a bunicii nu ii mai permitea sa isi aranjeze parul, aici personalul se va ocupa cu drag de imaginea batranilor. Si la baie este greu pentru bunici sa se descurce singuri, de aceea sunt sustinuti, ajutati sa arate perfect tot timpul si sa se simta bine. Un batran care nu se mai poate ingriji asa de bine se simte inferior in fata celor din jur, de aceea bunicii de la azil se vor simti mai bine ca acasa.

3. Transportul rezidentilor cu ambulanta la spitalul de urgenta, daca situatia impune acest lucru in cel mai scurt timp ca viata bunicului respectiv sa nu fie pusa in pericol. Orice minut este pretios in asemenea cazuri.

4. Camere in regim hotelier dotate cu televizoare moderne, cu conexiune la internet, iar in cazul celor imobilizati camere cu paturi medicale. Rezidentii pot sta singuri in camera sau cu un coleg de camera. In cemere exista si telefon, iar bunicii sunt monitorizati atent tot timpul.

5. Restaurant in care se prepara 3 mese calde si doua gustari. Bunicii pot merge la masa in sala restaurantului sau la cerere li se aduce mancarea in camera. Se pot prepara si feluri de mancare personalizate la sfatul medicului.

6. Consultatii periodice si amanuntite ca starea de sanatate sa fie monitorizata cu maxima atentie.

7. Aparatura medicala de ultima generatie utilizata de specialisti pentru imbunatatirea sanatatii rezidentilor.

Pe site exista poze din toate incaperile caminului, fotografii in care se vad clar si dotarile si fericirea de pe chipul celor adusi aici.In camere toate lucrurile sunt asortate cu mult gust, iar pe masa se afla si o vaza cu flori.Tarifele sunt afisate pe site si incep de la 5000 de lei, iar pachetul de lux ajunge la 9000 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.