O veste buna pentru familiile din Romania: alocatiile copiilor se vor ajusta odata cu inflatia

Intr-o miscare asteptata de multe familii, Presedintele Klaus Iohannis a dat unda verde unei legi esentiale pentru sustinerea copiilor din Romania. Joi, 9 noiembrie, legea care prevede actualizarea anuala a alocatiei de stat pentru copii in concordanta cu rata inflatiei a fost promulgata, punand bazele unui sistem de sprijin adaptabil la schimbarile economice.

De acum inainte, alocatiile pentru cei mici vor reflecta mai bine realitatile economice, oferind o mana de ajutor familiilor sa tina pasul cu costurile vietii. Concret, iata cum se prezinta cifrele la moment:

Copiii sub 2 ani, sau sub 3 ani in cazul celor cu handicap, beneficiaza de 631 lei lunar.
Pentru cei cu varste intre 2 si 18 ani, suma lunara este de 256 lei.
In cazul copiilor cu handicap, cu varste intre 3 si 18 ani, alocatia este tot de 631 lei lunar.

Si nu se opreste aici. Chiar si tinerii peste 18 ani, care sunt in continuare pe bancile liceelor sau scolilor profesionale, vor primi alocatia pana la finalizarea studiilor, cu conditia sa nu depaseasca varsta de 26 de ani.

Aceasta ordonanta promulgata de Presedintele Iohannis nu doar ca vine ca o gura de oxigen pentru bugetele familiilor, dar asigura si un sistem echitabil de sustinere financiara pentru viitorul tarii noastre: copiii si tinerii. Ajustarea anuala a alocatiilor va incepe sa fie aplicata de la inceputul anului viitor, ianuarie 2024.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.