Problema danturii, nu numai, in Romania, ci in intreaga lume, este una destul de mare. In principiu, cu totii ne spalam pe dinti, cu totii avem grija corespunzator de dantura noastra…realitatea este insa total diferita. Iti oferim cateva statisticii oficiale, pentru a-ti da seama cat de raspandite sunt afectiunile dintilor:
-Conform expertilor, afectiunile orale afecteaza 3,9 miliarde de persoane in intreaga lume, cariile dentare netratate afectand aproape jumatate din populatia lumii (44%), ceea ce o face sa fie cea mai raspandita din toate cele 291 de afectiuni dentare.
-La nivel global, intre 60–90% dintre scolari si aproape 100% din adulti prezinta carii dentare, ceea ce duce adesea la durere si disconfort.
-Boala parodontala severa, care poate duce la pierderea dintilor, se regaseste la 15-20% dintre adultii de varsta mijlocie (35–44 ani).
-Parodontita severa si cariile dentare netratate la dintii de lapte se numara printre primele 10 afectiuni. Combinate, aceste conditii afecteaza 20% din populatia globala.
-La nivel global, aproximativ 30% dintre persoanele cu varsta cuprinsa intre 65 si 74 de ani nu mai au dinti naturali.
-Afectiunile orale sunt pe locul 4 in lume ca pret (printre cele mai scumpe servicii).
-Factorii de risc pentru boala orala includ o dieta nesanatoasa, in special una bogata in zaharuri, consumul de tutun, consumul de alcool si igiena orala deficitara.
Putem spune ca acestea nu sunt niste statistici prea bune, care duc la o singura conlcuzie: nu avem grija de sanatatea dintilor nostri. Asa ca nu este de mirare ca medicii stomatologi au mereu de lucru. Partea buna, este ca nu esti singurul din lume si ca exista rezolvare pentru aproape orice problema dentara, inclusiv pierderea dintilor.
De fapt, pentru asta, la Clinica Dentaline, exista posibilitatea de a pune implanturi dentare de cea mai buna calitate. Nu trebuie sa iti faci griji de cat costa implant dentar toata gura, pentru ca acesta clinica din Bucuresti practica precturi foarte rezonabile.La clinica Dentaline se efectueaza acesta interventie, in cel mai sigur mod cu putinta. Clinica Dentaline este special aleasa pentru implantologia de incarcare imediata.
In clinica vei avea parte de implanturi certificate si de inalta calitate, iar pacientul, la sfarsitul lucrarii, va fi mai mult decat multumit de implantul inserat.Sunt utilizate in principal implanturile Zimmer, care sunt produse de una din cele mai bune companii din acest domeniu. Compania este din SUA si garantia unui implant Zimmer este de 20 de ani. Personalul Dentaline Clinic este certificat pentru implantologie la cele mai bune universitati.
Ce sunt implanturile dentare?
Implanturile dentare sunt plasate in interiorul osului pentru a inlocui radacina unui dinte si servesc ca baza fixa pe care sa se construiasca un dinte. Dintele reconstruit deasupra implantului dentar poate fi fixat sau detasabil si este asemanator cu dintii naturali. Materialul folosit pentru surbul unui implant dentar este titanul. Acesta este un material extrem de biocompatibil. La inceputurile implantologiei era folosit titan neted pur, acum fiind utilizat titan tratat la suprafata.
Avantajele implanturilor dentare
-Imbunatatirea estetica a zambetului. Implanturile dentare arata ca dintii naturali, atat ca aspect, cat si ca senzatie, iar pe masura ce se integreaza in os, raman permanente.
-Imbunatatirea vorbirii. Lipsa unui numar mare de dinti sau utilizarea protezelor mobile prost adaptate gurii duc la dificultati in vorbire. Dintii fixati pe implanturi reabiliteaza vorbirea corecta.
-Un confort mai mare. Implanturile sunt osteointegrate si devin parte a corpului, indepartand inconvenientele protezelor detasabile.
-Imbunatatirea mestecarii. Utilizarea protezelor mobile sau lipsa dintilor afecteaza negativ mestecarea. Reabilitarea cu implanturi dentare iti permite sa mananci cu incredere si fara durere.
-Cresterea stimei de sine. Prin reabilitarea esteticii zambetului, capacitatea de a vorbi si de a manca, se va imbunatati si stima de sine.
-Imbunatatirea sanatatii orale. Implanturile dentare nu trebuie sa implice in niciun fel ceilalti dinti naturali ai gurii, ca in cazul unei punti. Deoarece dintii vecini nu sunt schimbati in amplasarea unui implant, ei raman naturali, crescand durabilitatea lor pe termen lung. De asemenea, implanturile individuale au acces facil si permit o buna intretinere a igienei orale.
-Durabilitate. Implanturile dentare dureaza mult timp si, daca sunt combinate cu o intretinere buna si igiena orala, acestea dureaza pe parcursul intregii vieti.
-Comoditate. Implanturile dentare, fiind fixate, evita utilizarea protezelor mobile si a adezivilor pentru a le mentine stabile. Implantarea este o alegere mai convenabila ca terapie pe termen lung.
Rata de succes a implanturilor dentare
Rata de succes a implanturilor dentare depinde de mai multi factori, inclusiv de zona gurii in care sunt localizate, experienta chirurgicala a stomatologului si grija pacientului. Rata de succes, potrivit literaturii stiintifice, este de 98%.
Este dureros sa pui implanturi dentare?
Multi oameni se tem de durere, dar inserarea implanturilor dentare este adesea nedureroasa si mai putin dureroasa decat extractia unui dinte sau devitalizarea. Dentistul face intotdeauna o anestezie locala pentru a plasa implantul, iar pacientul poate sa nu simta mai nimic. In orele ulterioare montarii implantului, se recomanda, in general, administrarea de antiinflamatoare pentru a evita aparitia disconfortului.
In functie de tehnica chirurgicala pe care stomatologul a adoptat-o, poate aparea umflarea in zilele urmatoare introducerii implantului dentar, dar aceasta dispare intr-un timp scurt, mai ales daca este insotita de medicamente antiinflamatoare.
Cum functioneaza un implant dentar?
Odata plasat, implantul incepe procesul de osteointegrare. In acest proces, este important ca pacientul sa nu supuna gingia niciunui stres, in caz contrar, organismul nu il poate integra in os si implantul nu se stabilizeaza, trebuind apoi sa-l indeparteze. Osteointegrarea dureaza de la 4 la 6 luni.
Odata integrat in os, dintele este reconstruit (coroana) pe implant. Coroana poate fi cimentata pe implant sau insurubata. Din motive biomecanice si din punct de vedere practic, optam intotdeauna pentru coroana insurubata. Coroana va fi fabricata in functie de culoarea celorlalti dinti, muscatura si fizionomia pacientului.