Noul spatiu: ce asteptari vor avea de acum clientii tai de la designul HoReCa

Nu mai este un secret – pandemia ne-a reconfigurat pe toate planurile: ne raportam altfel la confortul din casele noastre si avem nevoie de mai multa siguranta. Si chiar daca ne-am „invatat” in aparenta cu acest noi stil de viata, ultimul an a adus modificari cruciale in designul interior: nu va mai fi niciodata asa cum il stiam.

Nici acasa, nici la cafenea sau in hotel. Iar daca pentru 2022 planifici o re-modelare a spatiului tau HoReCa, este vital sa te adaptezi noilor conditii. In acest an, industria HoReCa a ramas fara 120.000 de angajati – zeci de restaurante si cafenele s-au inchis, iar perioada dificila pe care am tot strabatut-o a avut un impact real asupra economiei.

Dupa ce 2021 a fost un an in care confuzia ne-a ghidat, e timpul sa ne redresam. Si sa facem asta ca la carte, adaptandu-ne – arhitectii one stop shop-ului Esho ne vorbesc despre noile directive trasate in designul interior de HoReCa.

1. Spatiu sigur

Dupa cum vom vedea si in cele ce urmeaza, esteticul pare ca trece intr-un oarecare plan secund in restaurantele si cafenelele lui 2022. Nu vom mai vrea neaparat sa mergem la brunch intr-o locatie eleganta, ci vom cauta in primul rand spatiile realmente sigure – materialele antimicrobiale, suprafetele antiseptice, sistemele de aerisire si ventilatie sunt cerinte obligatoriii pentru siguranta viitorului.

Cand vom ajunge in etapa de montare gresie, vom alege varianta antibacteriana – si ne vom asigura ca viitorii nostri clienti stiu asta. Mai mult ca niciodata vom reflecta in online calitatile pe care le are spatiul nostru – pentru ca vrem sa se simta cu adevarat in siguranta.

2. Mai modular, mai flexibil, mai intim

Una dintre calitatile principale pe care ne-a redat-o pandemia este dorinta intimitatii: nu ne mai dorim spatii impersonale. Nici macar la restaurant sau hotel. In viitoarele amenajari interioare cafenele este vital sa reproducem sentimentul apartenentei, intimitatea, familiaritatea.

Spatiile modulare si peretii despartitori vor ramane in trend chiar si atunci cand situatia pandemica nu o va mai cere – pentru ca am invatat sa ii incorporam in estetica spatiilor noastre. Peretii transparenti din plexiglas nici nu mai sunt o optiune, pentru ca folosim flori, plante verzi, bambus, lemn usor.

Flexibilitatea si modularitatea sunt doua caracteristici pe care vom vrea sa le pastram pentru cat mai mult timp – iar motivul e simplu: spatiul devine mai practic si versatil. Si daca tot vorbim de versatilitate…

3. Estetic, dar confortabil

Coordonata principala pe care ne-a imprimat-o pandemia este cea a confortului desavarsit: nu mai vrem spatii plasticizate, artificiale, inumane – chiar daca sunt extrem de estetice.

De acum inainte, inclusiv in HoReCa, vom fi intr-o vanatoare continua de spatii care sa fie intr-o armonie ideala: estetic si confort. Estetic si versatil, estetic si practic. Spatiile nu mai trebuie sa fie doar „estetice” – estetic nu mai este suficient. Dincolo de un spatiu rafinat, ne dorim mai degraba un spatiu care sa ne faca sa ne simtim acasa, chiar daca suntem in oras.

2022 propulseaza in industria HoReCa si stiluri de amenajare pe care pana acum poate le-am neglijat: escapismul, stilul retro (care are rol reconfortant, amintindu-ne de trecut), dar si minimalismul cald, in care albul-impecabil este inlocuit de off-white si bej deschis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.