Meserii foarte cautate, pentru care nu ai nevoie de studii superioare

Peste tot auzi ca pentru un loc de munca bine platit iti trebuie facultate. Chiar daca exista joburi banoase pentru cei ce au studii superioare, sunt o multime de oportunitati si pentru cei ce nu au urmat cursurile unei facultati. Iti prezentam mai jos cateva meserii din care poti face bani frumosi si pentru care nu ai nevoie de o diploma universitara.

Asistent medical

Pentru a deveni asistent medical nu trebuie sa absolvi o facultate, ci doar o scoala postliceala. Este o cariera potrivita celor care isi doresc sa ajute oamenii si sa lucreze impreuna cu restul personalului medical. 

Poti opta sa lucrezi la stat sau la privat, ori poti face norme atat in spitalele de stat, cat si in clinicile particulare. Salariile asistentilor medicali sunt foarte bune, indiferent ca vorbim despre Romania sau strainatate. Pe Iuvare.ro gasesti mai multe informatii despre meseria de asistent medical si despre oportunitatile pe care le ai daca optezi sa lucrezi intr-o clinica din Germania. 

Bucatar

Este important sa fii pasionat de gatit pentru a deveni bucatar, insa determinarea si ambitia sunt alte calitati de care vei avea nevoie pentru un parcurs profesional de succes. La inceput, cand nu ai experienta, prima pozitie pe care vei lucra va fi aceea de ajutor de bucatar, invatand treptat secretele meseriei. Printre altele, vei fi responsabil si de pregatirea ingredientelor si a ustensilelor.

Apoi, poti avansa pe pozitia de bucatar. Te vei ocupa de prepararea mancarurilor si vei alege ingrediente de calitate pentru fiecare reteta. Pentru a obtine un astfel de job, trebuie sa fi terminat opt clase, iar daca vrei sa avansezi este recomandat sa urmezi niste cursuri de calificare, traininguri si workshopuri.

Bona

Daca iti place sa lucrezi cu copiii si vrei sa contribui la educarea si cresterea lor, poate te intereseaza un job de bona. Pentru a lucra in acest domeniu, trebuie sa fii o persoana responsabila si intelegatoare si sa pui pe primul loc siguranta si nevoile celor mici.

Pentru o trece fara probleme de interviul de angajare, trebuie sa arati ca nu stii doar sa te joci cu copiii, ci ii poti si supraveghea, educa si ajuta in diferite situatii. Responsabilitatile tale vor include hranirea si spalarea celor mici, implicarea lor in diverse activitati educative si distractive, precum si transportul lor la gradinita sau scoala.

Sofer

Daca sofatul nu este doar o obligatie, ci iti place cu adevarat sa-ti petreci timpul la volan, fiind atent la trafic si orientandu-te bine in spatiu, atunci s-ar putea ca jobul de sofer sa ti se potriveasca de minune. Punctualitatea, capabilitatea de a lua decizii rapide si comunicarea eficienta sunt, de asemenea, esentiale. In functie de locul de munca, s-ar putea sa ai nevoie de anumite atestate pentru a putea profesa.

Nu ai nevoie de studii superioare pentru a castiga bani frumosi din meseriile prezentate in acest articol, insa pentru a negocia un salariu mai mare, este bine sa urmezi niste cursuri de calificare, ce-ti vor atesta abilitatile si cunostintele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.